Salau cu legume si cartofi

de cristina1985 in Salau, 11 Mai 2019 | 2835 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g salau congelat
  • 4 cepe
  • 2 morcovi mari
  • 800 ml apa +300 ml
  • 1 lg pasta de rosii
  • 1 lg boia dulce
  • 1/2 lg-ta boia iute
  • sare
  • 2 lg ulei + cateva linguri (la cartofi)+1-2 lg la peste
  • 2 foi de dafin
  • 4 catei de usturoi
  • 1,5 kg cartofi
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau cu legume si cartofi:

Se dezgheata salaul si se taie in bucati .Eu l-am taiat in 6 bucati. Se pastreaza in frigider, pana sunt gata legumele cu sos.

Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete. Se fierb 1 ora, maxim 1 ora si 30 minute. 

Se amesteca 800 ml apa cu pasta de rosii, sare, ulei, boia dulce si iute, dafin si se toarna intr-o tava de 36x23 cm. Se taie ceapa julienne, morcovii rondele sau mai mici (in cazul in care sunt mari). Puneti legumele in tava ,peste amestecul de apa cu condimente. Se introduce in cuptorul preincalzit, timp de 30 minute,la foc mare, pana incepe sa fiarba , apoi la flacara mica.

Scoateti tava si este momentul sa adaugati salaul (care se unge cu ulei) si restul de apa, cam 300 ml. Introduceti din nou in cuptor, timp de 50 minute (la fel-foc mare, apoi  foc mic). Adaugati usturoiul tocat marunt si mai lasati 10 minute. Daca vi se pare prea lichid sosul, dati ochiul putin mai mare (dar urmariti, sa nu se arda!). Lasati tava in cuptor la caldura, pana se fac cartofii (inchideti ochiul).

Cartofii se scurg, si se pregatesc pe rand, pentru ca se fac terci. Se pun cateva linguri de ulei intr-o oala, se pune o parte de cartofi scursi, sare si se amesteca cateva minute, pana incep sa se lege si nu se mai mai vada uleiul. Nu amestecati prea mult, numai cat este necesar. Se scot si se continua, la fel si cu restul de cartofi.

Pestele se serveste cu cartofi si legume cu sos. Mi-au iesit 3 portii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau cu legume si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
File de salau in crusta de pesmet cu parmezan