Foarte gustoasă si satioasa a iesit aceasta combinatie de chiftele de pui și cartofi noi în sos de roșii la cuptor!
Spălăm bine cartofii cu buretele de vase, pentru a îndepărta frumos coaja subțire de pe ei. Îi lăsăm la scurs. Pentru chiftele, tocăm carnea de pui amestecată cu șunculița afumată, împreună cu ceapa și usturoiul curățate. Dăm pe răzătoare morcovul curățat și cartofii curățați, apoi îi scurgem bine de sucul lăsat. Amestecăm carnea tocată cu cartofii și morcovul, adăugăm condimente și sare după gust, cele două ouă și omogenizăm compoziția. Pentru sosul de roșii cu usturoi, pasta de roșii cu dulceața de ardei, usturoiul răzuit și condimentele și le lăsăm așa la odihnit. Punem cartofii bine scurși într-o tavă de cuptor încăpătoare, unsă cu ulei. Adăugăm untul moale, apoi presărăm sare si condimente peste cartofi și îi amestecăm bine în tavă, ungându-i cu untul moale. Din compoziția pentru chiftele formăm chiftelele cam de mărimea cartofilor și le așezăm în tavă, printre cartofi. Dăm tava la cuptor la 180 de grade, pentru o oră. Cu 15 minute înainte de expirarea timpului, scoatem tava și întoarcem ingredientele pe cealaltă parte, să se rumenească uniform. Apoi, vom turna sosul de roșii peste îngredientele din tavă și mai lăsăm tava la cuptor 15 minute. Cu 5 minute înainte de stingerea focului, presărăm mozzarella rasă deasupra cartofilor și chiftelelor. Servim delicioasele chiftele de pui și cartofi presărate cu verdeață, alături de o salată de legume.