Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert chec cu fructe, nuci si...
Postat de: mihaelar63 in PrajituriOuale, zaharul, zaharul vaniliat si sarea se pun intr-un bol si se mixeaza timp de cateva minute pana cand isi dubleaza volumul. Aceasta compozitie se pune in cuva masinii de paine....Citeste continuarea
Aperitiv Guacamole
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriTaie avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Roteste apoi una din parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi in sambure infige mijlocul lamei cutitului si vei observa ca se scoate foarte usor. Ia...Citeste continuarea
Salata Floare din cartofi, cu ardei...
Postat de: RODIMUR in SalateArdeii capia se scot de cu seară de la congelator și se pun într-o strecurătoare, pentru ca decongelându-se, să lase toată zeama. Cartofii se spală și se pun în apă...Citeste continuarea
Sarmale de post in frunze de stevie
Postat de: Bucataras in Mancaruri de postAmesteca cimbrul, sumacul, curcuma, scortisoara, sarea si piperul intr-un bol; Incinge uleiul de masline intr-o tigaie si soteaza ceapa si morcovii; Adauga condimentele si amesteca bine;...Citeste continuarea
Cascaval pane, cu pesmet
Postat de: vasimur in Aperitive / GarnituriSe porționează cașcavalul în felii de grosimea care vă place, cam cât un deget dar nu mai mult de 1 cm. Din cantitatea de mai sus, mi-au ieșit 10 felii de cașcaval, deoarece mie...Citeste continuarea
Spaghete cu piept de pui, legume si...
Postat de: cristeena20 in Spaghete- Ciupercile chinezesti le-am cumparat uscate-le-am pus la inmuiat cca jumate de ora si le-am dat sa clocoteasca 5 minute in apa cu sare. - Am taiat pieptul de pui in fasii mici -l-am...Citeste continuarea
Cod cu cartofi si smantana la cuptor
Postat de: cristeena20 in PesteAlegem pestele cod-care se cumpara sarat sau gata inmuiat ; il spalam si il fierbem in apa. Nu mai punem sare .Se fierbe cca 10-15 minute-il scoatem si il desfacem marunt, inlaturand...Citeste continuarea
Tocanita de pui cu fasole rosie
Postat de: cristeena20 in PuiEu am folosit pui de casa dar se poate folosi orice tip de carne de pui (pulpe, pui intreg, etc). L-am taiat bucati potrivite ; Intr-o cratita incapatoare am pus ulei de masline si...Citeste continuarea
Desert Petit Gateau
Postat de: cristeena20 in DulciuriAcest desert se pregateste si se da la rece-se baga in cuptor inainte de a fi servit-deci trebuie sa vina la masa fierbinte. Ciocolata si untul se topesc pe aburi sau in microunde...Citeste continuarea
Desert foi de cacao cu crema de...
Postat de: mirela0911 in PrajituriFoi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul. Se mixeaza bine pana se obtine o compozitie mai cremoasa si mai deschisa la culoare. Se adauga laptele si se amesteca pana se dizolva zaharul....Citeste continuarea
Mancare de naut cu sos de ceapa
Postat de: ancutsa in Mancaruri de postSe spală năutul în mai multe ape, se pune într-un castron mai înalt, se toarnă peste el cam două ibrice cu apă și se lasă la hidratat peste noapte....Citeste continuarea
Paste cu carne tocata de porc, la...
Postat de: mirela0911 in PasteCum se prepara reteta Paste cu carne tocata de porc, la cuptor Intr-o cratita nonaderenta se pune uleiul la incins. Se curata ceapa si setaie marunt. Se pune la calit in ulei si se amesteca...Citeste continuarea
Salata de cruditati
Postat de: mirela0911 in SalateSe curata legumele si fructele, apoi se spala. Se dau merele, morcovul si telina pe razatoarea cu gauri mari. Salata se taie fasiute subtiri. Intr-un bol se pun toate si se amesteca. Se...Citeste continuarea
Varza calita cu soia
Postat de: Bunica in Mancaruri de postPentru inceput hidratezi soia. Intr-un vas de 2 l. pui soia peste care torni 1l. de apa clocotita. Lasi soia la hidratat 30 minute. Varza o desfaci foi, ii scoti nervura groasa si o pui in apa...Citeste continuarea
Lasagna cu spanac si branzeturi
Postat de: merisor67 in LasagnaPentru sosul de roșii este simplu. Amestecăm ketchupul de casă cu zacusca de ciuperci. Aducem amestecul la punctul de fierbere și îl asezonăm cu 2 căței de usturoi răzuiți, frunze...Citeste continuarea
Mancare cu mazare verde, praz si...
Postat de: mihaelar63 in PorcCarnea se spala si se taie cuburi potrivite. Prazul se spala se taie in doua si se feliaza. Decongelati la temperatura camerei mazarea verde. Ardeiul Kapia se...Citeste continuarea
Mancarica de linte rosie de post
Postat de: PopaAngela in Mancaruri de postSe lasa la hidratat lintea rosie de pe o zi pe alta, apoi se strecoara si se clateste cu apa rece, dupa care taiem 2 cepe albe solzisori si le calim in ulei la foc mic vreo 5 -10 min,...Citeste continuarea
Burrito vegetarian, de post
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postOrezul il spalati, il puneti la fiert in apa cu putina sare. Cand s-a patruns, il rasturnati intr-o sita si il lasati sa se scurga bine. Ceapa curatata o tocati marunt, usturoiul curatat il...Citeste continuarea
Chiftele din carne si legume,...
Postat de: AdrianUdrea in Mancaruri cu carnePornim cuptorul la 180 de grade, sa se incalzeasca cat timp pregatim compozitia pentru chiftele. Curatam ceapa si usturoiul si le trecem prin masina de tocat, direct peste carnea tocata....Citeste continuarea
Rulouri aperitiv cu legume trase la...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriSpălăm bine vânăta și dovlecelul și le tamponăm cu prosoape de hârtie absorbante. Le feliem transversal în 6-8 felii de 4-5 mm grosime și le așezăm pe suprafețe plane,...Citeste continuarea
Desert biscuiti pentru copii
Postat de: Geanina87 in DulciuriUntul se mixeaza cu zahărul, apoi se adauga oul, praful de sare si esenta. Punem praful de copt si incorporam făina pana cand aluatul devine nelipicios. Infasuram in folie alimentară si lasam...Citeste continuarea
Desert prajitura de post cu foi de...
Postat de: stefy_a in PrajituriFoi: - cele doua lingurite de bulion se dizolva in cele 16 linguri de apa, si se amesteca apoi cu uleiul, zaharul si praful de copt - se adauga faina treptat pana rezulta un aluat potrivit...Citeste continuarea
Salata de primavara cu naut si...
Postat de: ancutsa in SalateSe spală năutul în mai multe ape, se pune într-un castron mai înalt, se toarnă peste el un ibric cu apă și se lasă la hidratat peste noapte. Mie îmi place...Citeste continuarea
Supa-crema de legume cu crutoane de...
Postat de: amalia01 in Mancaruri de postCred ca nu trebuie sa va mai spun ca trebuie sa curatati legumele si sa le fierbeti in apa cu sare. Cand sunt fierte, le puneti in blender si le pasati bine adaugand supa care putin....Citeste continuarea
Mancarica de fasole verde pastai
Postat de: AdyNA_RadU in Mancaruri de postSe pune apa la fiert, iar pana incepe apa sa fiarba, se alege fasolea, se rupe in 2-3, iar cand apa fierbe, fasolea se spala si se pune in apa alaturi de putina sare. Se lasa la fiert...Citeste continuarea
Desert napolitane de post
Postat de: Bunica in DulciuriIa o cratita de 3 l. Pune zaharul la caramelizat. Cand zaharul este fluid, adauga nuca pisata. Adauga nuca si amesteca repede pentru omogenizare. Peste compozitie toarna 100 ml.apa...Citeste continuarea
Desert tarta cu iaurt si kiwi
Postat de: cristina1985 in PrajituriBlat: se macina biscuitii si se amesteca cu unt topit. Se asaza intr-o tava de tort, cu diametru de 25 cm si se preseaza cu lingura. Se introduce in frigider, timp de 30 minute. Umplutura...Citeste continuarea
Ciorba de gulie si cartofi
Postat de: MotanLaOale in CiorbeSe curata si se toaca ceapa, morcovul, albitura si se caleste 2-3 minute in ulei. Se toarna apa, se adauga ardeiul, sare, piper si se fierbe 10 minute. Se curata guliile, se taie...Citeste continuarea
Friptura de iepure marinat in iaurt
Postat de: mihaelar63 in IepureIepurelel se spala bine si se portioneaza. Intai se taie pulpitele, urmarind incheietura si apoi spinarea cu muschiuletii de pe ea se taie in bucati potrivite cam de cate 3 degete...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema de iaurt...
Postat de: mirela0911 in PrajituriBlatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare, apoi se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza bine pana se topeste. Se adauga apa si se mai mixeaza putin....Citeste continuarea
Ciuperci brune cu orez si turmeric
Postat de: mirela0911 in Mancaruri de postSe curata ciupercile, apoi se spala si se lasa sa se scurga. Se taie in felii subtiri. Ceapa se curata si se taie marunt. Usturoiul se curata si se taie feliute. Intr-o cratita se pune...Citeste continuarea
Prajitura de post cu lamaie si...
Postat de: Oana in Slow CookerAmesteca intr-un bol faina cu zaharul, coaja rasa de lamaie, praful de copt, bicarbonatul si zaharul vanilat. Separat amesteca laptele de midale cu uleiul, zeama de lamaie si esenta...Citeste continuarea
Chiftele de post cu cartofi si urzici
Postat de: eumimi in Mancaruri de postFierbem cartofii curatati de coaja si taiati cuburi mici. Separat fierbem urzicile alese frunza cu frunza si spalate bine. Pasam cartofii fierti, iar urzicile le blenduim. Amestecam cartofii cu...Citeste continuarea
Fasole batuta la Multicooker-ul...
Postat de: Oana in MulticookingSpala bine fasolea inmuiata peste noapte si pune-o in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Adauga 2 litri de apa si inchide capacul. Inchide supapa...Citeste continuarea
Salata cu ton, rucola, varza rosie...
Postat de: mihaelar63 in SalateVarza rosie si salata iceberg se taie fideluta. Frunzele de rucola se spala si se scurg de excesul de apa. Daca aveti un vas pentru uscarea salatei este foarte bine daca...Citeste continuarea
Chifle Laugenbrot
Postat de: momo121 in PiineIntr-un bol punem apa calduta impreuna cu drojdia uscata, amestecam putin si lasam sa se dizolve 2-3 minute, dupa acest timp punem si restul ingredientelor, sarea, zaharul si...Citeste continuarea
Desert tortulet cu migdale, crema...
Postat de: simona72 in TorturiPentru blat: ouale intregi, albusurile si praful de sare in bolul robotului si se mixeaza la viteza medie pana se desfac bine ouale. Se adauga zaharul brut si se continua mixarea la vitexa mare...Citeste continuarea
Ghiveci de legume cu orez fiert
Postat de: cristina1985 in Mancaruri de postPentru ghiveci : se caleste usturoiul in ulei,apoi se scoate si se pastreaza pentru mai tarziu. In uleiul ramas, se caleste ceapa taiata juliene pana se inmoaie. Se adauga ardeii taiati in fasii...Citeste continuarea
Sos minunat - pentru marinat carne...
Postat de: mihaelar63 in SosuriSpalati rozmarinul si cimbrul verde. Tocati marunt aceste verdeturi. Curatati usturoiul si-l tocati marunt. Amestecati toate ingredientele. Adaugati in...Citeste continuarea
Desert strudele de post cu mere
Postat de: VI in DulciuriFramantam bine toate ingredientele pana obtinem o coca omogena! Intindem foaia, potrivit de subtire si o ungem cu ciulamaua fara sa ajungem la margini! Rulam si punem la rece o ora, in folie....Citeste continuarea
Supa de salata verde cu iaurt si...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCodita de purcel se opareste cu apa fierbinte . Pentru grabirea procesului de fierbere se infierbanteaza apa la fierbator . Puneti afumatura la fiert impreuna cu 2l apa...Citeste continuarea
Desert biscuiti de post cu anason...
Postat de: momo121 in DulciuriIntr-un bol incapator amestecam faina si praful de copt cernute, apoi zaharul si anasonul si peste ingredientele solide le punem pe cele lichide, adica vinul si uleiul....Citeste continuarea
Desert prajitura cu ulei de cocos,...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriIncepeti cu pregatirea umpluturei , ca sa se racoreasca. Curatati merele de coaja, le dati pe razatoarea mare. Puneti o tigaie pe foc, adaugati ulei de cocos si merele. Amestecati in ele din...Citeste continuarea
Desert muffins de post cu aroma de...
Postat de: momo121 in PrajituriIntr-un bol punem faina cu praful de copt si zaharul, amestecam putin, apoi turnam laptele, uleiul si aroma de vanilie, omogenizam, nu foarte tare, doar cat sa...Citeste continuarea
Veggie Bowl
Postat de: mimmi in Mancaruri de postPentru inceput, curatam cartoful dulce de coaja si il taiem bastonase. Intr-un bol amestecam 2 linguri ulei de cocos topit, sare, piper si boia dupa gust. Adaugam cartofii in...Citeste continuarea
Salata de vinete cu pesto
Postat de: mihaelar63 in SalateVinetele se decongeleaza la temperatura camerei si se toaca. Mie imi place sa nu le toc exagerat de fin. Ceapa verde se spala si se taie rondele. Amestecati bine pana se...Citeste continuarea
Caras la grill cu ardei rosu sotat
Postat de: mihaelar63 in Crap / CarasCarasul curatat, eviscerat si spalat se portioneaza in doua bucati [ prin taiere pe sirea spinarii ] . Sarati si condimentati pestele, folosind piper cu coaja de lamaie....Citeste continuarea
Ciorba cu verzisoare de Bruxelles
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de postSpalati si curatai legumele .Decongelati la temperatura camerei varza de Bruxelles . Morcovul se razuieste . Ceapa si ardeiul se taie cubulete .Telina se taie feliute ....Citeste continuarea
Fructe de mare in sos de vin si...
Postat de: panacris in Fructe de mareF ructele de mare se pun la gătit în uleiul fierbinte , într-un vas wok, cca. 1 0 minute la foc mediu, neacoperit....Citeste continuarea
Paine cu ceapa
Postat de: panacris in PiineMărturiesc că m-am folosit de ajutorul meu din bucătărie, Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine. In recipientul masinii de pâine se pune apa, făina...Citeste continuarea