Chiar daca a venit caldura, trebuie sa gatim, ca nu putem mancam doar salate si nici nu ne apucam sa comandam de pe la restaurante. Putem opta pentru retete mai simple, rapide, dar foarte gustoase. Cam asa sunt acesti ficatei. Cum alor mei le plac ficateii, imi este foarte usor sa le pregatesc diverse preparate cu ei, fie cu legume, cu paste, cu cartofi, in sos si multe alte variante. De aceasta data i-am combinat cu niste tortellini cu prosciutto, daca tot ii aveam in frigider. Eu cam asa procedez, dar o raita prin frigider, camara, congelator, vad ce am, daca trebuie sa mai cumpar ceva si imediat este gata masa.
Intr-o cratita puneti apa cu sare. O transferati pe foc, iar cand apa da in clocot, puneti pastele. Le fierbeti 5 minute, apoi le scoateti intr-un bol, cu o paleta. Pana incepe sa clocoteasca apa si cat timp fierb pastele, voi va ocupati de restul retetei.
Ficateii ii spalati bine, ii curatati de pielite daca mai au.
Ceapa verde si usturoiul le taiati rondele. Rosiile decojite le tocati marunt.
Incingeti uleiul intr-o tigaie, adaugati ficateii. Ii innabusiti pe ambele parti. Adaugati ceapa si usturoiul verde, amestecati. Lasati 3-4 minute pe foc, apoi puneti rosiile tocate, pasta de kapia cu gogosari, ketchup-ul si cimbrisorul. Adaugati si putina apa. Amestecati, dati gust cu sare si piper.
Dupa ce fierbe totul 3-4 minute, incorporati tortellini fierti. Invartiti usor sa nu rupeti pastele, apoi mai lasati preparatul pe foc 3-4 minute, cat ia si pastele din sos si arome. Cand sunt gata, trageti tigaia de pe foc.
Presarati parmezanul ras si serviti! Sunt o mare bunatate!
Daca ii preparati, o sa va convingeti!
Pofta buna!