Cornulete cu magiun de prune si nuci

de Ksenya in Mancare copii, 25 Iul 2019 | 5964 vizualizari

 

Va prezint o reteta veche de cornulete ce o am de la o prietena de a mea, Marina. Aceste cornulete sunt atat de bune ca se consuma imediat.
Sunt adorate de copii, ideale pentru o gustare sau pachetel. Va sfatuiuesc din start sa faceti portie dubla cum am facut si eu, insa mai jos va prezint reteta pentru o singura portie.
Meniu copii
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 200 untura sau unt la temperatura camerei
  • 200 grame smantana
  • 10 grame drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura lapte
  • un varf cutit sare
  • 2 oua
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • faina cat cuprinde
  • Pentru umplutura
  • 300 g magiun de prune
  • 300g nuci maruntite

Zahar pudra pentru pudrat

Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu magiun de prune si nuci:

Adaugam intr -un bol drojdia si cu zaharul, frecam cu o lingurita pana devine lichida adaugam laptele si pudram putina faina, lasam pentru 10 minute.

Intre timp, intr-un castron, adaugam celelate ingrediente ( untura sau untul, smantana, ouale, sarea si zaharul vanilat si drojdia desfacuta)

Amestecam, apoi incorporam treptat faina pana aluatul va capata o consistenta ferma.

Acoperim cu un prosop si dam la frigider pentru 30 minute.

Cat sta aluatul la odihnit, pregatim umplutura.

Amestecam nucile cu magiunul si lasam deoparte.

Scoatem aluatul si-l impartim in bile egale.

 Infainam o planseta si intindem cate o bila, aproximativ3-4 mm, formam cu ajutorul unui capac un cerc, apoi impartim cercul in 8 parti egale .

Cu ajutorul unei linguri, punem la margine umplutura, apoi rulam spre centru cercului, formand astfel cornulete. Continuam la fel si asezam cornuletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt pana se umple tava si o dam la cuptr preincalzit in prealabil la 180 grade C.

Lasam cornuletele in cuptor 20-30 minute in functie de cuptor sau pana capata nuanta usor aramie.

Scoatem cornuletele si le pudram cu zahar pudra.

Se pot servi atunci cand s-au racit cu lapte simplu sau cu cacao.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

Asezati cornuletele in tava in asa fel incat sa aiba spatiu intre ele. Cornuletele vor creste si riscati sa stricati forma sau in cel mai rau caz sa se lipeasca.

2

Lucrati cu cate o bila, restul aluatului bagati-l la rece. Astfel va va fi mai usor sa o intindeti.

3

Pudrati cornuletele imediat ce le-ati scos din cuptor, astfel se va pudra mai uniform.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu magiun de prune si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Omleta cu legume si branza