Cornulete cu magiun de prune si nuci

de Ksenya in Mancare copii, 25 Iul 2019 | 5659 vizualizari

 

Va prezint o reteta veche de cornulete ce o am de la o prietena de a mea, Marina. Aceste cornulete sunt atat de bune ca se consuma imediat.
Sunt adorate de copii, ideale pentru o gustare sau pachetel. Va sfatuiuesc din start sa faceti portie dubla cum am facut si eu, insa mai jos va prezint reteta pentru o singura portie.
Meniu copii
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 200 untura sau unt la temperatura camerei
  • 200 grame smantana
  • 10 grame drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura lapte
  • un varf cutit sare
  • 2 oua
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • faina cat cuprinde
  • Pentru umplutura
  • 300 g magiun de prune
  • 300g nuci maruntite

Zahar pudra pentru pudrat

Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu magiun de prune si nuci:

Adaugam intr -un bol drojdia si cu zaharul, frecam cu o lingurita pana devine lichida adaugam laptele si pudram putina faina, lasam pentru 10 minute.

Intre timp, intr-un castron, adaugam celelate ingrediente ( untura sau untul, smantana, ouale, sarea si zaharul vanilat si drojdia desfacuta)

Amestecam, apoi incorporam treptat faina pana aluatul va capata o consistenta ferma.

Acoperim cu un prosop si dam la frigider pentru 30 minute.

Cat sta aluatul la odihnit, pregatim umplutura.

Amestecam nucile cu magiunul si lasam deoparte.

Scoatem aluatul si-l impartim in bile egale.

 Infainam o planseta si intindem cate o bila, aproximativ3-4 mm, formam cu ajutorul unui capac un cerc, apoi impartim cercul in 8 parti egale .

Cu ajutorul unei linguri, punem la margine umplutura, apoi rulam spre centru cercului, formand astfel cornulete. Continuam la fel si asezam cornuletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt pana se umple tava si o dam la cuptr preincalzit in prealabil la 180 grade C.

Lasam cornuletele in cuptor 20-30 minute in functie de cuptor sau pana capata nuanta usor aramie.

Scoatem cornuletele si le pudram cu zahar pudra.

Se pot servi atunci cand s-au racit cu lapte simplu sau cu cacao.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

Asezati cornuletele in tava in asa fel incat sa aiba spatiu intre ele. Cornuletele vor creste si riscati sa stricati forma sau in cel mai rau caz sa se lipeasca.

2

Lucrati cu cate o bila, restul aluatului bagati-l la rece. Astfel va va fi mai usor sa o intindeti.

3

Pudrati cornuletele imediat ce le-ati scos din cuptor, astfel se va pudra mai uniform.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu magiun de prune si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mirela0911 1

26.07.2019, 16:02

O bunatate!

Rocsi 1

28.07.2019, 21:48

Cornuletele cu magiun si nuca sunt preferatele mele!

dantes 1

31.07.2019, 14:07

Bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu branza sarata, cascaval si smantana