Biscuiti fragezi cu cacao

de Gherca Daniela in Mancare copii, 23 Iul 2019 | 9012 vizualizari

 

Placerea copiilor sa pape biscuitei facuti chiar de ei...fetita de cateva zile tot imi zicea "mami facem biscuiti cu modele" si uite ca le-a venit randul :) 
Tare buni pentru pitici, dar si pentru noi, cei mari la cafeluta!
"meniu copii"

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt (temperatura camerei)
  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • esenta de vanilie
  • 30 g cacao
  • 270 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti fragezi cu cacao:

Intr-un bol mixam untul cu zaharul si vanilia, pe urma adaugam oul si cacaua, omogenizam si la final faina cu praful de copt.
     Framantam bine pana obtinem un aluat omogen, nelipicios si putin moale.
      Il intindem pe suprafata de lucru de grosime 6 milimetri (este importanta grosimea, deoarece daca ii faceti subtiri ies arsi si foarte tari...asa ies fragezi si numai buni alaturi de o cafeluta)!!!
     Cu forme speciale formam biscuitii, apoi ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si-i dam la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 15-20 minute.

      Cand sunt gata, ii lasam sa se racoreasca apoi ii savuram cu lapte, cu ceai, la cafea...sunt tare buni si fragezi.

TIPS-URI

1

Daca aluatul este sfaramicios mai puteti adauga 2-3 linguri de lapte si mai framantati putin!!!

2

Din aceasta cantitate mi-au iesit 2 tavi mari de aragaz!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti fragezi cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Escalop de vara