Chiftele de vita

de Lau in Mancare copii, 26 Iul 2019 | 4056 vizualizari

 

meniu copii

 

INGREDIENTE

  • 1 paine
  • 1 l lapte
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 capatana usturoi
  • 2 kg carne de vita tocata
  • 4 oua
  • 300 g faina
  • 100 ml ulei de masline
  • 3 linguri untura
  • 300 g ulei de floarea soarelui
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de vita:

Intr-un bol mai mare adaugam laptele si painea, lasam sa se inmoaie bine (cca 10 min pana ce painea trage tot lichidul), adaugam patrunjel tocat, usturoiul pisat.

Amestecam, dupa care adaugam carnea, ouale batute si condimente dupa gust.

Amestecam bine pana ce compozitia devine omogena, acoperim cu folie alimentara si dam la rece minim 1 ora (eu am lasat peste noapte).

Cu mainele umezite formam chiftelele pe care le vom trece prin faina.

Intr-o tigaiem incapatoare adaugam uleiul si untura; cand s-a incins bine, adaugam chiftele.

Le prajim pe ambele parti dupa care le scoatem pe un servetel absorbant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu mere