Pentru reteta de tarta cu rosii si branzeturi am folosit aluat de placinta congelat. Scoate aluatul de cu seara si lasa-l la decongelat.
Incinge cuptorul la 220 grade C.
Unge tava cuptorului cu ulei si tapeteaz-o cu foaie de copt, apoi asaza aluatul in tava.
Unge aluatul cu suc de rosii cu o pensula de silicon, apoi pune deasupra ciupercile taiate felii, rosiile taiate in jumatate, branza telemea si deasupra fulgi de parmezan.
Indoaie marginile aluatului peste umplutura, unge-le cu ou, iar restul de ou toarna-l peste umplutura. Presara chimen pe margini si peste umplutura si da tava la cuptor pana tarta capata o culoare aurie, frumoasa.
Daca in casa nu ai asa multi fani pt tarta cu legume, cum e cazul la noi (a se citi mofturosi), poti face una diferita: adauga si niste sunca pe deasupra, cat sa-i amagesti nitel. :))