A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Confit de canard -pulpe de rata...

Postat de: mihaelar63 in Rata

Pulpele de rata se curata si se spala bine. Carnea tebuie sa fie dfara umiditate, stergeti bine de excesul de apa. Sarati pulpele de rata si le puneti la prajit in untura, la...Citeste continuarea

Chili con carne si orez

Postat de: cristina1985 in Porc

Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei,apoi se adauga usturoiul,ardeiul tocat.In alt vas ,se caleste carnea ,iar cand devine alba si nu se mai vede sangele, se adauga legumele calite (ceapa,...Citeste continuarea

Desert biscuiti cu menta

Postat de: cristina1985 in Dulciuri

Pentru aluat : Untul la temperatura camerei se amesteca cu zaharul pudra, zaharul vanilinat, sare si ouale. Se adauga praful de copt si cacaua, iar la sfarsit faina (treptat, pana rezulta un...Citeste continuarea

Salau in crusta de malai

Postat de: mihaelar63 in Salau

Pestele portionat si bine spalat, se sareaza si se stropeste cu zeama de la jumatate de lamaie. Condimentati cu piper cu coaja de lamaie si presarati pudra de usturoi. Lasati...Citeste continuarea

Scoici cu taitei de orez si oregano

Postat de: mihaelar63 in Fructe de mare

Se soteaza usor ceapa si usturoiul care au fost maruntite in uleiul de susan. Puneti rosiile cherry. Sarati. Adaugati scoicile care au fost decongelate. Imediat se pune...Citeste continuarea

Desert tort cos de toamna cu fructe

Postat de: ancutsa in Torturi

  Biscuitul cu urare: se topesc pe baie de abur, 20 g ciocolată albă. Se toarnă ciocolata albă pe o bucată de hârtie de copt, se dă la congelator 30 de minute cât să se...Citeste continuarea

Paste scoici cu branzeturi

Postat de: ancutsa in Paste

  Se pun la fiert pastele într-o oală cu 1 l apă clocotită, o lingură de ulei și o linguriță de sare. Când sunt fierte al dente, se dau de pe foc și se scurg de apă....Citeste continuarea

Pizza cu branzeturi

Postat de: ancutsa in Pizza

  Pentru aluat:  înntr-un castron încăpător se amestecă drojdia uscată cu făina 650, se toarnă apă călduță, apoi uleiul, sarea și făină albă în ploaie,...Citeste continuarea

Tocanita de ciuperci (de post)

Postat de: ancutsa in Mancaruri de post

  Se curăță ciupercile brune de pieliță și se spală delicat (pentru a scăpa de firele de pământ), apoi se feliază ciupercile cu tot cu piciorușe. Se curăță cepele,...Citeste continuarea

Friptura de vita cu ghebe la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in Vita

Spalati carnea, o stregeti cu niste servetele si o taiati felii mai groase. O presarati cu sare, piper, boia dulce si ierburi aromatice, pe ambele parti si masati putin. Morcovul il curatati, il...Citeste continuarea

Varza rosie in otet

Postat de: Bucataras in Muraturi

Pentru inceput spala varza, curata frunzele exterioare si scoate-i cotorul.  Taie varza rosie fideluta si pune-o in borcane sterilizate, indesand-o bine.  Pregateste solutia de...Citeste continuarea

Desert cheesecake, cu ciocolata si...

Postat de: lucy2002 in Dulciuri

Blat Biscuitii se maruntesc in robot sau cu sucitorul pe masa de lucru. Topim untul la cuptorul cu microunde si-l amestecam cu biscuitii, mai adaugam 30-40ml lapte dulce si in functie de...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de ciocolata...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul:  Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa ca pentru bezea. Se adauga apa si se mai...Citeste continuarea

Reteta de palanet cu aluat de casa,...

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Preparare Reteta de palanet cu aluat de casa, cu branza si sunca  Se pun 100 ml lapte sa se incalzeasca usor. Se amesteca apoi cu 1 lgt zahar, 3 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca...Citeste continuarea

Pizza cu sunca, ardei si ciuperci

Postat de: RODIMUR in Pizza

Se face un aluat potrivit de moale și elastic din: făină, drojdie proaspătă, zahăr, sare, apă caldă și ulei, la urmă, pentru definitivare. Se lasă aluatul la dospit, acoperit cu un...Citeste continuarea

Musaca de vinete, cu carne de porc

Postat de: vasimur in Mancaruri cu carne

Pasul 1 . Spălăm vinetele și le tăiem felii mai groase, cam de 1 cm. Le presărăm cu sare și le lăsăm la scurs cca jumătate de oră. Pasul 2. Între timp curățăm și...Citeste continuarea

Mousse de ciocolata neagra Kandia...

Postat de: Bucataras in Dulciuri

 Cand ai pofta de ceva dulce, poti face rapid un mousse de ciocolata neagra Kandia la pahar, simplu! Mai intai, taie ciocolata si pune peste ea frisca fierbinte, omogenizeaza cu o spatula....Citeste continuarea

Desert foitaj cu mere

Postat de: lucy2002 in Dulciuri

Foitajul se lasa la dezghetat la temperatura camerei. Merele spalate, curatate, se taie cubulete si se pun intr-o cratita pe foc peste care adaugam zaharul si apa. Lasam pe foc pana se inmoaie...Citeste continuarea

Creveti pane

Postat de: Criss in Fructe de mare

Crevetii i-am curatat si am scos si ultimul inel si codita. Am scos si vena. (Acest procedeu e obligatoriu!) Se despica putin, cu un cutit subtire si ascutit "burta" crevetilor si...Citeste continuarea

Pizza de casa

Postat de: RODIMUR in Pizza

Se face mai întâi aluatul din: făină, drojdie, zahăr, sare și apă călduță. După ce se încorporează toate ingredientele, se adaugă uleiul și se frământă timp...Citeste continuarea

Piure de cartofi cu busuioc,...

Postat de: mihaelar63 in Mancare copii

Cartofii se curata de coja si se fierb bine in apa cu sare impreuna cu cateii de usturoi. Nu am dorit un gust prea puternic de usturoi asa incat l-am pus la fierbere. Scurgeti...Citeste continuarea

Desert prajitura cu migdale si...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Blatul: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Se toarna uleiul si se amesteca sa se omogenizeze. Faina si pudra de...Citeste continuarea

Pulpe de rata cu ciuperci brune si...

Postat de: rocsi_1612 in Multicooking

Parliti pulpele pe flacara aragazului, le spalati bine. Morcovul il decojiti si il taiati rondele. Ceapa curatata o tocati marunt, usturoiul curatat in patru. Ciupercile spalate le taiati felii....Citeste continuarea

Tigaie rapida cu cartofi si carnati

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

 Carnatul taiat rondele se prajeste pana devine usor crocant in ulei . Uleiul va ca[ata un gust foarte bun pe care il va da si cartofilor . Se trage carnatul pe marginea...Citeste continuarea

Chiftele din carne de porc invelite...

Postat de: Pungasa_Rogue in Porc

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Usturoiul se curata de foi, se spala si se preseaza. Painea se inmoaie in apa si se stoarce. Ceapa, usturoiul si painea se dau prin robotul...Citeste continuarea

Desert tarta cu branza, pere si...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Aluatul de foietaj se lasa la dezghetat la temperatura camerei. Se intinde usor cu sucitorul si se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Branza, zaharul pudra si oul se mixeaza bine...Citeste continuarea

Desert minibudinci cu zahar brun

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Prima data, se face sosul :se pun pe foc zaharul brun si untul, iar cand acesta s-a topit, se adauga frisca lichida si se fierbe 1 minut. Se lasa la racit 30 minute, apoi se toarna in fiecare...Citeste continuarea

Desert cornulete cu gem si nuca

Postat de: ancutsa in Dulciuri

    Se dă margarina rece pe răzătoare, se adaugă bicarbonatul stins in 2 lingurițe de cidru, praful de copt, oul, sarea și restul de cidru. Se amestecă, adăugând...Citeste continuarea

Desert briose cu ciocolata, lamaie...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Pentru brioșe: se bat albușurile cu un praf de sare, cu mixerul, se adaugă treptat zahărul brut, gălbenușurile, unul câte unul, uleiul, 30 g ciocolată topită pe baie de...Citeste continuarea

Desert briose cu dovleac

Postat de: ancutsa in Dulciuri

Pentru brioșe: se curăță dovleacul de coajă, se taie bucăți, se dă la răzătoare, după care se călește într-o crăticioară în care am pus și două linguri de apă și...Citeste continuarea

Salata de ton cu porumb si maioneza

Postat de: lili in Salate

Punem la scurs tonul din conserva. Castravetii ii taiem marunt. Intr-un castron punem tonul, il maruntim cu o furculita, adaugam boabele de porumb, castravetii si amestecam totul cu o lingura. In...Citeste continuarea

Desert negresa cu gem si pudra de...

Postat de: lili in Prajituri

Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga laptele, uleiul si gemul  amestecand usor. Se incorporeaza faina, praful de copt,  pudra de roscove ...Citeste continuarea

Mini focaccia

Postat de: lili in Piine

Punem intr-un castron laptele si uleiul, adaugam sarea si zaharul si apoi treptat faina si praful de copt. Framantam bine compozitia obtinuta si lasam sa se odihneasca aproximativ 10 minute. Dupa...Citeste continuarea

Desert chec cu fructe confiate si...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Ouale se mixeaza cu zaharul. Se adauga untul topit, sarea, faina, praful de copt si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se incorporeaza rahatul taiat bucatele si fructele confiate (se pot pastra...Citeste continuarea

Desert savarine

Postat de: lili in Prajituri

Drojdia o punem in lapte, impreuna cu lingurita de zahar. Punem faina intr-un bol, adaugam laptele in care am dizolvat drojdia, uleiul, ouale si sarea si le amestecam bine pana obtinem un aluat...Citeste continuarea

Ciocanele de pui in sos de...

Postat de: violeta30 in Pui

Curățăm ciocănelele de tulei și pielițele de la capătul lor, le spălăm, le condimentam cu sare și le punem la prăjit într-un vas antiaderent cu capac (fără apă și ulei) și...Citeste continuarea

Desert Tiramisu la pahar

Postat de: lili in Prajituri

Batem frisca bine si o amestecam cu branza si esenta de vanilie. Piscoturile se rup in bucati mici in functie de paharele pe care le aveti. Bucatile de piscot se trec rapid prin cafeaua rece si se...Citeste continuarea

Desert prajitura Vis

Postat de: Criss in Prajituri

(Inainte de toate, trebuie sa va spun ca eu am copt mai mult timp prajitura, avand un aragaz simplu, timpii de coacere difera de cei ai unui cuptor electric. Eu intotdeauna preincalzesc cuptorul...Citeste continuarea

Desert brownie cu mascarpone si zmeura

Postat de: Criss in Prajituri

Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si se topesc impreuna la bain-marie, amestecand in continuu. Dupa ce s-au topit, rezultand o crema lucioasa, se lasa sa se...Citeste continuarea

Desert crema de vanilie cu stafide,...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Stafidele se opăresc timp de 10-15 secunde, se scurg de apă și apoi se țin 10 minute în esență de rom. Se amestecă ingredientele solide (zahărul, vanilia și amidonul) după care...Citeste continuarea

Desert pancakes cu afine

Postat de: deyutzky in Dulciuri

Adaugam intr-un bol pe rand: faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si amestecam. Adaugam apoi laptele batut, ouale si untul topit si amestecam bine compozitia pana cand...Citeste continuarea

Pizza Hawai, editia a II-a revizuita

Postat de: panacris in Pizza

În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se...Citeste continuarea

Orez cu pui si rosii la cuptor

Postat de: madi_marin in Pui

Se taie muşchiuleţii de pui în jumătăţi. Se pun la prajit în ulei, se presară cu piper şi se întorc de vreo două ori până îşi schimbă culoarea. Se...Citeste continuarea

Desert tort cu crema bavareza de...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: Mai intai se prepara blatul, de preferat cu o zi inainte. Se separa ouale. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma...Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi pe dosul...

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Intr-un castron se pun untul taiat bucatele, zaharul, ouale si sarea. Se adauga esenta, se cerne putina faina si se toarna bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie. Se framanta totul,...Citeste continuarea

Friptura de porc usturoiata

Postat de: mirela0911 in Porc

Se spala bine carnea, se tamponeaza de surplusul de apa apoi se taie in felii groase de cca 1 cm. Se condimenteaza cu sare si piper si pe o parte si pe cealalta. Se unge o tava cu ulei. Se...Citeste continuarea

Budinca de cartofi cu branza si...

Postat de: mirela0911 in Mancaruri cu carne

Se fierb cartofii in coaja (sau se pot fierbe inainte cu o zi). Se lasa sa se raceasca, apoi se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu gauri mari. La fel se da si casul pe razatoare....Citeste continuarea

Bors de cartofi cu sfecla rosie si...

Postat de: merisor67 in Ciorbe

Spălăm bine sfecla roșie și o punem la fiert în apă cât să fie acoperită. Porționăm costița, o spălăm bine în apă caldă și o punem la fiert în 2 l de apă....Citeste continuarea

Desert briose cu prune

Postat de: lucy2002 in Dulciuri

Intr-un bol punem ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt, scortisoara, praful de sare, zaharul vanilat si le amestecam cu ajutorul unui tel. In alt bol punem ingredientele...Citeste continuarea

Garnitura de cus-cus, cu ciuperci

Postat de: RODIMUR in Mancare copii

Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc, în ulei suficient și la foc mic. Se curăță ciupercile de pielițe și de lamele, se spală, se feliază...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]