Pe lângă chiflele cu surprize am pregătit pentru musafirii mei mici și câte un tortuleț aperitiv, la alegere. Ei bine, n-a fost ”la alegere”, pentru că ambele preparate au fost mâncate cu poftă de copilași, ceea ce m-a bucurat mult, pentru că le pregătisem cu drag și cu grijă să fie proaspete, nutritive și sănătoase.
Așa că iată o modalitate de a îmbia copiii mofturoși la masă: preparate drăguțe și gustoase, făcute rapid și ușor, special pentru ei...
Se fierb tari ouăle și când se răcoresc, se decojesc și se feliază (rondele).
Se spală roșiile și se șterg cu hârtie absorbantă, după care se înjumătățesc.
Se taie chiflele la orizontală, fiecare în câte două felii. Se taie și partea rotunjită a feliei superioare, pentru a putea fi unsă și decorată.
Se taie mici rondele din capetele măslinelor.
Se ung feliile inferioare de chifle cu cremă de brânză, se acoperă cu câte o felie de cașcaval și peste ele se pun câte trei rondele de ouă. Cine dorește, poate condimenta rondelele de ouă cu puțină sare.
Se ung feliile superioare de chifle cu cremă de brânză și se suprapun peste feliile cu cașcaval și rondele de ouă.
Se ung feliile superioare cu cremă de brânză, se pun în mijlocul lor rondele de ouă și apoi se decorează, ca un tortuleț, cu: mini mozzarella, jumătăți de roșii cherry, rondele de măsline și frunze de busuioc.
Se pot servi imediat, sau după ce au stat 15 minute la frigider (nu mai mult, ca să nu fie prea reci, pentru copii).
1
Îndepărtați partea rotunjită a chiflelor, ca să le puteți unge și decora.
2
Asigurați-vă că toate ingredientele sunt proaspete și de calitate.
3
Crema de brânză ar putea fi înlocuită cu unt. De asemenea, cașcavalul, cu alt tip de brânză, preferată de copii.