Pffff, rețeta cu numărul 1300!!!! Un număr impresionat de rețete preparate, degustate și savurate, în cei 9 ani de Bucătăraș! M-am tot codit, am făcut și un tortuleț, dar până la urmă tot rețeta asta am considerat că mă reprezintă! Sunt, carnivorăăă convinsă! Un aperitiv, sățios și tare fain pe gustul Zmeișorilor! ;)
Acest mușuroi de cârtiță, sigur nu va supăra niciun grădinar, din contră, îl va bine dispune! ;) E preparat din carne tocată și o umplutură sățioasă în cartofi, bacon și cașcaval.
„Pământul“ e realizat din pâine neagră, rumenită în puțin unt și asezonată cu sos de soia, iar pajiștea, proaspătă din salată și legume.
Un asemenea mușuroi e oricând bine venit la masa grădinarilor! ;) P.S. inspiratia a fost de aici https://www.leckerschmecker.me/herzhafter-maulwurfshuegel/
Carnea tocată se amestecă energic cu usturoiul, sarea, piperul, boiaua, oul și ceapa verde, până se înglobează toate ingredientele și se obține o pasta omogenă.
Cartofii, întregi, necojiți, se fierb în apă cu puțină sare, cca. 15 minute la foc mediu, neacoperit. După ce s-au fiert, se curăță, se zdrobesc într-un vas mai mare, apoi se adaugă cubulețele de bacon și cașcavalul ras, amestecându-se energic până ce se înglobează toate ingredientele și obține o masă omogenă.
Un vas rotund se tapetează cu folie alimentară sau de aluminiu, apoi se așează un strat generos din amestecul de carne tocată, presându-se și pe pereți.
Apoi se adaugă amestecul de cartofi, se presează bine, apoi se adaugă un nou strat de carne tocată.
Se răstoarnă mușuroiul obținut pe o tavă tapetată cu foaie de pergament. Se scoate folia ușor, pentru a nu se deforma forma, se înțeapă ușor cu o scobitoare în câteva locuri, pentru ase putea elibera aerul cald, fără să strice mușuroiul, apoi se dă la copt în cuptorul preîncins, la 180 grade, cca. 80 de minute.
După ce s-a copt se lasă la răcorit, apoi se unge cu cremă de brânză.
Îîntre timp se prepare și pământul comestibil. Într-o tigaie se topește untul, apoi se adaugă pâinea fărâmițată și sosul de soia, se lasă la prăjit, ametecându-se continuucca. 5-6 mnute până devine crocantă.
Pământul din pâine, se lasă la răcorit, apoi se presară peste mușuroiul din carne, acoperindu-se în întregime.
Mușuroiul se ornează cu roșii, ardei, morcovi, mix de salată, sau ce fel de legume aveți prin frigider.
Spor și poftă bună!