Sepie la gratar

de cristeena20 in Fructe de mare, 1 Mar 2020 | 5183 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg sepie cu cerneala neagra
  • ulei de masline
  • usturoi
  • sare
  • Garnitura: brocoli, cartofi
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sepie la gratar:

Ideal e sa cumparam sepie proaspata pentru a o face la gratar; aici depinde de gustul fiecaruia-daca vrem cu cerneala, nu o curatam in interior, dar se poate si curata. Sotul meu a lasat-o cu cerneala, apoi am ras bine uitandu-ne in oglinda, dar nu va speriati. Sunt delicioase facute asa-foarte simplu. Deci le spalam si le scurgem de apa, le stergem cu prosop de hartie si punem sare si le unge cu pensula cu ulei de masline amestecat cu usturoi pisat. 

Gratarul se incinge (eu am folosit gratar electric), dar sunt ff bune pe gratarul cu carbuni. Le-am pus cam 5 minute pe fiecare parte, depinde de marimea lor. Cand le scoatem, legumele garnitura trebuie sa fie si ele fierte si scurse. Servim cu ulei de masline presarat deasupra si alaturi de un bun vin alb sau verde. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sepie la gratar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Seppie con patate all'inferno