Piept de pui umplut cu sos de ciuperci

de cristeena20 in Pui, 1 Mar 2020 | 6153 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 jumatati de piept de pui
  • sare, piper, praf de usturoi
  • ulei de masline, unt, 3-4 catei de usturoi
  • o crenguta de rozmarin
  • 1 bucatica de carnat+2-3 linguri apa calda
  • cascaval razuit
  • 1 pahar de vin alb
  • Pentru sos:
  • 200 -300 gr ciuperci proaspete 
  • un cubulet de unt 
  • 1/2 ceapa 
  • putin vin alb 
  • smantana dulce 
  • 1-2 ta demiglasse 
  • sare, piper alb
  • Pentru piure de cartof dulce: 
  • 3 cartofi mari dulci 
  • un cbulet de unt 
  • 1-2 linguri smantana dulce -sare
  • nucsoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui umplut cu sos de ciuperci:

Pieptul de pui se curata de pielite si se desface, astfel incat sa iasa o foaie potrivita pentru a rula; eu am pus fiecare felie intre folii de plastic si le-am batut usor cu ciocanul pentru snitele; apoi le-am condimentat cu sare, piper si praf de usturoi;

Lasam cca 20 minute 

Pregatim cartofii; ii curatam si ii punem la fiert in apa cu sare;

Ciupercile se toaca marunt; eu am folosit pleurotus ; ceapa se toaca si ea marunt; 

carnatul se pune in robot si il tocam marunt -pana devine o pasta -daca  e prea groasa adaugam putina apa ,amestecand bine

Preparam rulourile: pe fiecare felie de carne ungem cu pasta de carnat; presaram cu cascaval si rulam cu grija; daca e nevoie punem niste scobitori sa inchidem bine rulourile.

Intr-o tigaie larga punem putin ulei de masline cu 2-3 catei de usturoi zdrobiti si crenguta de rosmarin la incalzit-prajim rulourile pe toate partile-le sigilam si le dam o culoare rumena-le scoatem intr-un vas termorezistent; nu uitati sa aprindeti cuptorul

Grasimea ramasa in tigaie se stinge cu vin alb si adaugam inca putin unt; lasam sa scada putin si turnam sosul peste rulouri; acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptoru incins pentru 15 min.

Intre timp facem pureul; cartofii fierti se zdrobesc si adaugam unt si putina smantana dulce-amestecand cu un tel. Dava va place razuiti putina nucsoara.

Pregatim si sosul; calim ceapa in unt; aduagam ciupercile si cand se inmoae bine ambele la foc mediu adaugam sar,e piper , vin alb, lasam sa scada si punem sosul demiglasse (eu am praf si l-am amestecat cu apa fierbinte) si apoi smantana dulce. Lasam sa se ingroasa outin 

se descopera rulourile si lasam inca 10 minute sa se rumeneasca; scoatem, turnam sosul de ciuperci si servim alaturi de pureul de cartof i dulci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui umplut cu sos de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu alune