Desert gogosi cu ou si lapte

de -Licurici- in Dulciuri, 2 Mar 2020 | 5690 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina;
  • 150 ml lapte;
  • 15 g drojdie;
  • 3 linguri zahar;
  • 1 ou;
  • 1 plic zahar vanilinat Dr.Oetker;
  • esenta de vanilie Dr.Oetker;
  • coaja de lamaie si portocala;
  • un praf de sare;
  • ulei;
  • zahar pudra.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi cu ou si lapte:

  1. Faina cernuta se amesteca cu un praf de sare si coaja de lamaie si portocala.
  2. Drojdia se dizolva intr-o lingura de lapte cald, se adauga o lingurita de zahar si se lasa la crescut.
  3. Laptele cald se amesteca cu zaharul, esenta si zaharul vanilinat.
  4. Laptele, drojdia si oul batut se pun peste faina si se amesteca bine.
  5. Aluatul se lasa 30 min la dospit.
  6. Se incalzeste uleiul si se pune din aluat cu lingura.
  7. Gogosile se rumenesc pe toate partile, apoi se scot pe un servetel de hartie, sa se elimine surplusul de ulei.
  8. Se pun intr-un platou si se trec prin zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi cu ou si lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu cacao si rom