Saptamana trecuta am vazut aceasta reteta intr-unul din meniurile alese. Ii apartine Mihaelei Rozsnyai si ne indemna frumos sa o incercam. Sambata am pus-o in practica, usor adaptata, nu am avut ceapa verde de exemplu. Ce pot sa spun este ca mi-a lasat impresia unei gustari usoare, chiar daca ingredientele nu ne indica acest fapt. Se poate servi si calda si rece, este la fel de buna.
Batem bine pieptul de pui, spalat si portionat in prealabil. Il condimentam dupa gust cu sare, ardei iute, rozmarin, piper si busuioc (eu am condiment foarte bine carnea si mai putin restul ingredientelor), il asezam intr-o tava de yena, il stropim cu putin ulei si il dam la cuptor atat cat sa se patrunda suficient.
Intre timp, calim usor ceapa si ardeii grasi (fiecare taiate dupa bunul plac). Le asezam peste/printre bucatile de piept de pui, iar peste acestea turnam smantana batuta cu cele 6 oua. Daca este necesar mai condimentam putin cu sare si piper. Adaugam si cascavalul taiat cuburi sau ras si mai lasam la cuptor pana se rumeneste frumos.
Servim cu partunjel tocat si garnitura dorita. Eu am avut Legume coapte cu sos de usturoi si smantana si Evantai de cartofi.
Pofta buna!