Ghiveci calugaresc

de Patricia Iordache in Mancaruri de post, 4 Sep 2013 | 36034 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta in cartea lui Radu Anton Roman - "Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti" si avand tot ce-mi trebuie, am trecut la treaba. Este o mancarica extrem de usor de facut, gustoasa si potrivita pentru zilele de post.

 

INGREDIENTE

  • 4-5 cartofi;
  • 1 ceapa;
  • 2 vinete mici;
  • 1 dovlecel;
  • 1 ardei capia rosu;
  • 1 telina mica;
  • 3 rosii (eu am avut tomate portocalii)
  • 100 ml. ulei;
  • 5 catei mari de usturoi;
  • 1 lingura rasa cu sare;
  • cativa baby morcovi congelati (sau 1 morcov mare, taiat rondele);
  • piper;
  • cimbru;
  • 200 ml. apa;
  • 1 lingura plina cu bulion;
  • patrunjel (cat dorim)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci calugaresc:

Spalam si curatam de coaja toate legumele, inclusiv rosiile.

Tocam marunt ceapa si o punem la calit in ulei. Folosim o cratita care poate fi pusa ulterior la cuptor.

Taiem telina bucatele, ardeiul capia fasii si le adaugam peste ceapa.

Dovlecelul si vinetele le taiem cubulete si le adaugam peste restul legumelor.

Rosiile decojite le taiem cubulete mici si le punem in cratita cu tot cu zeama lasata. Adaugam si morcovii baby (sau morcovul crud taiat rondele). Amestecam si lasam sa fiarba.

Punem si cartofii taiati cubulete si 3 catei de usturoi tocati marunt.

Presaram sarea, piperul, cimbrul, adaugam si cei 200 ml. apa amestecati cu lingura de bulion si punem cratita la cuptor, la 220 grade pentru 45-60 minute, fara sa amestecam.

Cu 5 minute inainte de a opri cuptorul, adaugam restul de usturoi pisat si amestecam usor.

Presaram patrunjel proaspat tocat si servim.

TIPS-URI

1

Servim alaturi de muraturi sau salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci calugaresc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (61)

Patricia Iordache 1

04.09.2013, 22:06

Laura...

diaconta 1

04.09.2013, 22:31

Eeeeeeeee cred ca-i tare bun

Gabrielle_Gabi 1

06.09.2013, 22:59

Arata foarte bineee !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci cu legume de toamna in Multicooker