Gulas de pui reteta de tocanita simpla si delicioasa
Se pare ca vremea asta mai racoroasa de afara ma inspira sa revin la origini,in ce priveste gustul preparatelor mele.Gulasul asta e un fel de mancare cu care am crescut,pe care cred ca stiam sa il fac si in perioada in care inca nu mergeam bine in picioare :) ) si pe care il ador,mai ales acum ca a venit vremea mai rece si pentru ca de mult nu am mai mancat mancare traditionala,eu fiind adepta unor alte gusturi mai…exotice sa le spun.
Cum se prepara Gulas de pui reteta de tocanita simpla si delicioasa
Am spalat si taiat in cubulete pulpele de pui si le-am lasat deoparte.
Ceapa am tocat-o marunt si impreuna cu usturoiul le-am pus intr-o cratita cu ulei incins si le-am lasat acolo pana s-au rumenit usor.Am adaugat apoi 2 linguri generoase de boia si am amestecat bine.Morcovii i-am taiat in 2 pe lungime si apoi felii,carnatul l-am taiat in bucatele mici,ardeiul iute l-am taiat marunt si toate acestea impreuna cu chimenul si dafinul le-am adaugat peste ceapa calita,am lasat 1 minut apoi am adaugat si carnea,am lasat-o sa se caleasca putin apoi am adaugat o parte din supa de pui,cat sa acopere carnea si am lasat sa fiarba la foc mic.Pe masura ce apa scadea am mai adaugat supa in asa fel incat carnea sa fie mereu jumatate acoperita de lichid.
Separat am trecut la galuste care sunt delicioase si care se fac si foarte usor.Am pus o oala cu apa si sare la foc,si am lasat-o sa dea in clocot.Intr-o farfurie adanca am batut 2 oua,apoi am adaugat pe rand faina (eu am pus cu furculita) am pus in total pana la final cam 6-7 furculite cu varf de faina alba,se amesteca bine de tot sa nu fie nici o cocoloasa,iar ca si consistenta aluatul de galuste trebuie sa fie nici tare,nici moale.Cu cat aluatul e mai tare cu atat si galustele vor fi mai tari.Eu prefer aluatul ceva mai moale si obtin intotdeauna galuste extrem de pufoase.Dupa ce am finalizat aluatul,am format galustele cu o latura a furculitei si pe rand le-am scufundat in apa care clocotea.Le-am lasat cam 7-8 minute la fiert (se pot taia in jumatate si verifica daca au fiert),apoi le-am strecurat de apa si le-am pus peste gulasul de pui.Am mai adaugat la gulas putina apa din cea in care au fiert galustele si am mai lasat mancarea sa dea un clocot ca si galustele mele sa primeasca gustul delicios al gulasului.
Am servit cu smantana si patrunjel tocat foarte fin.Perfect pentru vremea asta!
Serviti alaturi de salata de rosii sau muraturi asortate. Recomandam si tocanita de vitel
Pofta mare!