Drob de pasare
Postat de: rhapsody in Aperitive / Garnituri1. Spalam carnurile (ficateii ii curatam de pielite) si le punem la fiert separat, deoarece au timpi de fierbere diferiti. La pulpe dupa ce s-au racorit, socatem carnea de pe os si aruncam...Citeste continuarea
Drob de miel
Postat de: CookieMonster in Aperitive / Garnituri1. Punem la fiert ficatul si plamanii si separat inima pentru ca au timp de fierbere separat. 2. Spalam si curatam ceapa si usturloiul, le taiem marunt si punem la calit prima data ceapa uscata...Citeste continuarea
Dulceață din flori de salcâm
Postat de: panacris in Dulceata / GemZahărul, apa, zeama de lămâie și sarea de lămîie se pun la fiert, intr-un vas încăpător. După ce au fiert cca, 1 oră, se adaugă florile curățate de pe...Citeste continuarea
Desert cu Miez de lapte
Postat de: Ina in DulciuriPe betisoarele de frigarui infigem , intr-o ordine aleatorie, branza si fructele. Topim ciocolata neagra si glazura cu lichior de oua si le turnam alternativ pe...Citeste continuarea
Desert tort cupola cu vanilie si...
Postat de: Creatsa in TorturiBlat: Am facut un sirop de caramel din 3 linguri de zahar caramelizate si stinse cu 50 ml apa . Am batut albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul pudra si am mai mixat...Citeste continuarea
Drob de pasare
Postat de: aliliana in Aperitive / GarnituriOrganele se spala si se pune la fiert cu sare. Se ia spuma din cand in cand pana ce apa in care fierbe devine mai limpede. Paralel, am curatat verdeturile, le-am spalat, tocat...Citeste continuarea
Drob de pui
Postat de: Elena_Daria in PuiPipotele si inimile spalate si curatate, le punem la fiert in apa rece cu putina sare si le lasam sa fiarba pana se inmoaie bine (aproximativ 30 de minute). Din cand in cand luam cu o paleta...Citeste continuarea
Drob de usturoi si ceapa verde
Postat de: sasha in Aperitive / GarnituriSe taie marunt ceapa si usturoiul si le calim in putin ulei. Intr-un castron se bat 4 oua,smantana, verdeturile, busuiocul, sare si piper. Pieptul se taie cuburi, se pune peste ceapa si celelalte...Citeste continuarea
Dovlecel cu piept de pui la gratar
Postat de: timea in PuiCarnea de pui o feliem mai subtire si o saram. Dovlecelul spalat, curatat si feliat de-a lungul il saram si piperam pe ambele parti. Punem feliile de piept de pui si dovlecel pe gratar si...Citeste continuarea
Drob cu ciuperci si pui
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriSe spala ciuperciile bine, se da coaja jos si se pun la fiert circa 30 minute. Intr-o oala separata se pune la fiert pieptul de pui, ficatul de porc si morcovul. Ceapa verde se taie rondele...Citeste continuarea
Drob de miel in foi de placinta
Postat de: MotanLaOale in OaieOrganele de miel se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece cat sa le acopere. Se lasa sa dea 2-3 clocote dupa care se arunca apa cu spuma maronie formata si se clatesc si organele de...Citeste continuarea
Desert "Bulgarasi" de cacao
Postat de: eya in PrajituriBiscuitii populari se macina marunt la robotul de bucatarie. Intr-o oala se pun zaharul si apa sa se topeasca, apoi se adauga Rama Maestro si dupa ce s-a topit totul se ia oala de pe foc si se...Citeste continuarea
Desert prajitura "Trufa"
Postat de: gabrielacuisine in PrajituriBlat : Macinam biscuitii in robotul de bucatarie (eu am avut si niste piscoturi si le-am combinat cu biscuitii), apoi adaugam cacaua si zaharul pudra, omogenizam si apoi adaugam untul topit....Citeste continuarea
Drob din ficat de porc
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriFicatul se fierbe si se taie cubulete mici. In apa in care a fiert ficatul (se strecoara) se fierbe orezul. Ceapa, usturoiul se taie marunt si se calesc in tuci, cand s-au inmuiat bine se adauga...Citeste continuarea
Drob de ied
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriPt drob se folosesc toate organele de la animal, se curata si se spala f bine, rinichii se taie in jumatati si se spala, inima la fel si ea si se curata de singele din interior, ficatul si...Citeste continuarea
Drob din ficat de pui
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriFierbem ficatul, il lasam sa se raceasca si apoi il trecem prin masina de tocat carne. Taiem verdeturile si ceapa rondele, le amestecam cu ficatul tocat, potrivim de gust cu sare si piper ,...Citeste continuarea
Drob vegetarian
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriSe pun la fiert 2 litri de apa cu sare. Se curata si se taie cubulete vinetele, dovleacul si ciupercile, apoi se oparesc pe rand in apa cu sare. Se strecoara si dupa ce se racesc se storc bine de...Citeste continuarea
Drob de curcan in foietaj
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriMai intai am pus la fiert maruntaiele in apa cu sare si 2 foi de dafin si morcovul intreg, curatat si spalat. Am lasat la fiert pana s-au patruns bine toate, dupa care am scurs apa si am lasat...Citeste continuarea
Dovlecei copti pe tava
Postat de: Dya in Mancaruri de postTaiem dovleceii in felii, pe lung, ii saram si le adaugam un praf de piper. Ungem tava cu foarte putin ulei (doar prima data, pentru a nu se lipi; ulterior se vor coace in sucul propriu) si o...Citeste continuarea
Doughnuts cu glazura de budinca
Postat de: elena001 in DulciuriDrojdia se dizolva in laptele incalzit. Le punem intr-un vas in care adaugam zaharul, ouale si esenta. Se amesteca bine cu telul, apoi punem faina cat cuprinde. Framantam bine si lasam la crecut....Citeste continuarea
Dovlecei la gratar cu sos de usturoi
Postat de: elena001 in Mancaruri de postDovleceii se taie felii subtiri si se pun pe gratar. Usturoiul se da prin razatoarea mica. Se pune sare, ulei si patrunjelul tocat. Se unge fiecare felie de dovlecel cu sosul de usturoi. Pofta...Citeste continuarea
Drob de miel
Postat de: oana_d in Aperitive / GarnituriCeapa se curata, se spala se taie marunt si se caleste in ulei cu capacul pus. Maruntaiele fierte in prealabil se dau prin masina de tocat. Se taie verdeata marunt: marar, patrunjel, asmatui. Se...Citeste continuarea
Drob de curcan
Postat de: ianculubita in CurcanMaruntaiele spalate le punem la fiert cu sare,dafin,boabe de piper si cateva boabe de ienibahar;separat in alt vas punem la fiert pieptul(nu-l punem impreuna cu ficatul pentru ca se innegreste)iar...Citeste continuarea
Drob de somon
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriIncepem cu prepararea blatului: Din ingredientele din reteta framantam aluatul, se face rapid si se leaga usor, se infoliaza si se da la rece pana preparam umplutura. Somonul se...Citeste continuarea
Desert prajitura de ciocolata
Postat de: Creatsa in DulciuriAmestecam 150 g de zahar cu apa, frisca lichida si cacaua si le punem pe baie de aburi pana se topeste zaharul. Adaugam ciocolata si mai lasam pana se topeste complet ciocolata. Mixam untul...Citeste continuarea
Dorada imbracata in sare la cuptor
Postat de: cristeena20 in PesteNu curatam pestele de solzi, doar interiorul de intestine. Intr-o tava punem dedesubt un strat generos de sare, asezam pestele deasupra si turnam deasupra restul de sare, acopetind foarte bine...Citeste continuarea
Dorada la cuptor
Postat de: aliliana in PestePestele a fost curatat de solzii care-i mai avea, au fost scoase,, urechiusele" si alte organe nedorite. A fost pus in apa, scos pe un prosop sa se scurga. Morcovul a fost curatat, spalat,...Citeste continuarea
Dorada la cuptor pe sare
Postat de: Bunica in PestePestele se curata,eviscereaza si se spala. In tava aragazului se pune sarea si pestele peste sare. Se da la cuptorul incins la 160 grade pentru 20 minute,dupa care se scoate tava si se...Citeste continuarea
Dovlecei pane cu sos de smantana
Postat de: aalliinnaa07 in Aperitive / GarnituriDovlecelul il taiem felii nu foarte groase, il saram si il lasam la rece pana dovlecelul lasa apa. Scurgem feliile de dovlecel de apa, le tavalim in faina cu sare, apoi le dam prin ouale batute...Citeste continuarea
Deliciu cu capsuni
Postat de: Creatsa in PrajituriPentru blat mixam albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul. Adaugam galbenusurile amestecate cu vanilia si uleiul. Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam si pe ea...Citeste continuarea
Desert cu fructe si miez de lapte
Postat de: marianascarlat in DulciuriAm curatat fructul de kiwi si portocala, le-am taiat felii. La fel am taiat si miezul de lapte, Apoi le-am asezat pe farfurie cum am avut inspiratie. Pofta buna Citeste continuarea
Dovlecei cu mujdei de usturoi verde
Postat de: Irina in Mancaruri de postAm curatat dovleceii si i-am taiat felii. I-am pus la fript intr-o tigaie de tefal. Usturoiul curatat si spalat l-am pisat, am adaugat putina sare si ulei si am amestecat, dupa care am adaugat...Citeste continuarea
Dulceata de agrise rosii
Postat de: Ela68 in Dulceata / GemSpalam agrisele si le curatam de codita. Apoi preparam un sirop din zahar, apa si sarea de lamaie, lasandu-l sa fiarba pana se leaga. Adaugam agrisele si lasam la fiert cam 30 minute,...Citeste continuarea
Drob retro
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriIntr-un castron amestecam conservele, ciupercile scurse si tocate, orezul fiert, ceapa si verdeata tocate marunt, 4 oua, sare, piper. Omogenizam totul foarte bine apoi punem compozitia in tavi cu...Citeste continuarea
Desert cu miez de lapte
Postat de: panacris in DulciuriSe pune la fiert ca. 500 ml. apă, se adaugă jeleul de coacăze verzi, se lasă la fiert cca. 5 minute, până se omogenizează conținutul. Se începe montarea desertului, se pune pe...Citeste continuarea
Drob de pui (reteta video)
Postat de: JamilaCuisine in Aperitive / GarnituriFierbeti pipotele si inimile, spalate si curatate, in apa rece cu putina sare pana se inmoaie bine (aprox 30 de minute). Luati spuma din cand in cand Cat timp ferb pipotele, caliti facateii ,in...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema ganache
Postat de: Creatsa in PrajituriPrima data pregatim crema . Punem pe foc intr-o craticioara ciocolata rupta bucatele cu frisca lichida si amestecam in continuu pana ce ciocolata este perfect topita. Dam crema la frigider pentru...Citeste continuarea
Desert tort Egiptean
Postat de: Dea_Dea in TorturiFoi : Prima data se face cate o foaie, batand albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate pana devine ca o bezea. Amestecam nucile macinate si la final se adauga faina. Se coace pe o hartie de...Citeste continuarea
Desert cu biscuiti, ciocolata,...
Postat de: deyutzky in PrajituriBiscuitii ii zdrobim si ii amestecam cu cele 2 linguri de Nesquik si cu untul topit. Imbracam o forma rotunda (sau o cana)cu folie alimentara si punem jumatate din compozitia de biscuiti...Citeste continuarea
Duo mousse de ciocolata cu Miez de...
Postat de: RuxyRux in PrajituriSe prepara blatul: Se amesteca la mixer galbenusurile cu uleiul, zaharul, laptele se toarna usor faina si albusurile batute spuma. Se separa compozitia in doua vase. Pentru blatul de cacao...Citeste continuarea
Desert la pahar cu spuma de capsuni
Postat de: Elena_Daria in DulciuriFrisca lichida o punem intr-un vas si o mixam pana se intareste (pastram 2-3 linguri de frisca simpla pentru decor). Spalam capsunile, indepartam coditele, le taiem in 2 apoi le punem intr-un...Citeste continuarea
Dovlecei a " la grec
Postat de: ionela2682 in Mancaruri de postSe taie cuburi potrivite ca marime dovleceii. Se toaca ceapa marunt. Se incinge uleiul si se calesc pana se inmoaie. Se adauga faina, se amesteca pana se...Citeste continuarea
Desert la pahar, de post
Postat de: simona72 in DulciuriPunem 400 ml lapte pe foc impreuna cu zaharul, iar in 100 ml lapte de soia dizolvam budinca. Cind laptele incepe sa fiarba adaugam budinca dizolvata, amestecam pina fierbe si se ingroasa budinca....Citeste continuarea
Desert prajitura cu nuca si krantz
Postat de: diana_k in PrajituriBlat: Separam albusurile de galbenusuri si le batem bine cu zaharul adaugat treptat. Adaugam galbenusurile si batem putin pana se incorporeaza bine in compozitie, apoi punem faina cernuta cu...Citeste continuarea
Dovleac copt
Postat de: Dya in DulciuriSpalam bine dovleacul, il taiem in cuburi sau felii, peste care adaugam zahar si scortisoara dupa gust. Il punem apoi in cuptorul incins pentru 50 de minute. Se serveste cald! Sa aveti pofta!...Citeste continuarea
Desert cu portocala si miez de...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriPortocala am curatat-o si baiat-o bucatele mici si dupa cum mi-a venit in imaginatie am asezat bucatelele impreuna cu miezul de lapte frisca ,pepitele de ciocolata,coacazele si mura. Imaginea...Citeste continuarea
Dorada cu ghiveci de legume la cuptor
Postat de: cristeena20 in Peste- Curatam pestele si il presaram cu sare grunjoasa, piper si cu usturoi pisat. Stropim cu ulei de malsine si lasam la marinat 2 ore la rece. - Pregatim un ghiveci de legume (in portugheza ii...Citeste continuarea
Desert cu napolitane
Postat de: antici_gabytza in PrajituriCrema lamaie -mixam zaharul cu oul pana se topeste zaharul.Adaugam amidonul amestecat cu zeama de o lamaie.Punem intr-un ibric compozitia la foc mic.Amestecam continuu pana se ingroasa.Lasam sa...Citeste continuarea
Desert cu biscuiti
Postat de: antici_gabytza in Dulciuricrema 1 -Mixam frisca pana devine pufoasa dupa care adaugam dulceata si mai amestceam 1 minut impreuna crema 2 -Amestecam smantana cu zaharul si mixam pana devine ca o frisca consistenta iar...Citeste continuarea
Desert cu caramel
Postat de: antici_gabytza in DulciuriIntr-un ibric caramelizam zaharul.Dam focul incet si adaugam untul si 100 ml frisca repede peste.Amestecam usor cu o lingura de lemn cca 6 minute cat sa se incorporeze bine totul.Lasam sa se...Citeste continuarea