Deliciu cu capsuni

de Lavinia in Prajituri, 27 Apr 2013 | 19492 vizualizari

 

Este absolut delicioasa!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 125 g zahar pudra
  • 120 g faina+5 g praf de copt
  • 4 linguri de ulei

Crema:

  • 800 g capsuni
  • 500 g iaurt
  • 150 g zahar
  • 50 g zahar pudra
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 500 ml frisca lichida
  • 30 g gelatina(3 pliculete)
  • 200 ml apa rece

Decor:

  • 15-18 capsuni(mai mici)
  • frisca
  • ciocolata topita(alba si neagra)
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu cu capsuni:

 Pentru blat mixam albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul.

Adaugam galbenusurile amestecate cu vanilia si uleiul.

Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam si pe ea amestecand usor cu o spatula/tel.

Tapetam o tava (35/25) cu hartie de copt si coacem blatul timp de 20-25 de minute in cuptorul preincalzit.(testul scobitorii)

Pentru crema amestecam capsunile taiate marunt cu zaharul si le punem pe foc pana se topeste zaharul(atentie sa nu fiarba).

Hidratam gelatina in apa rece timp de 10 min.

Punem capsunile in robot/blender si le pasam pana devine un piure fin.

Adaugam gelatina peste piureul de capsuni fierbinte si amestecam pana se topeste complet gelatina.

Batem frisca bine cu zaharul pudra si zaharul vanilat.Adaugam iaurtul si amestecam usor cu un tel.

Adaugam si piureul si punem crema intr-o tava (35/25 cm) tapetata cu folie in prealabil.Peste crema punem blatul si dam prajitura la frigider pentru minim 8 ore.

Punem un platou/tava mai mare peste tava cu prajitura si cu o miscare brusca intoarcem prajitura invers.

Portionam prajitura in bucati potrivit de mari(mie mi-au iesit 15) si le decoram cu ciocolata topita ,frisca si capsuni"trase" in ciocolata.

TIPS-URI

1

In blat am adaugat semintele de la o pastaie de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulada bicolora cu frisca si capsuni