Drob din ficat de porc

de Constelatialeu in Aperitive / Garnituri, 5 Mai 2013 | 29881 vizualizari

 

Baietii mei nu se prea impaca cu mielul,oaia,asa ca am facut drob din ficat de porc....

 

INGREDIENTE

  • 600 g ficat porc
  • 150 g orez
  • 20 fire ceapa verde
  • 20 fire de usturoi verde( fire mai subtirele,asa au crescut in gradina)
  • 2 legaturi marar
  • 1 leg patrunjel
  • sare
  • piper
  • 6 oua crude
  • 6 oua fierte
  • 2 linguri faina
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob din ficat de porc:

Ficatul se fierbe si se taie cubulete mici. In apa in care a fiert ficatul (se strecoara) se fierbe orezul. Ceapa, usturoiul se taie marunt si se calesc in tuci, cand s-au inmuiat bine se adauga mararul si patrunjelul tocat.

Intr-un castron se amesteca ficatul taiat, orezul, se adauga ceapa, usturoiul si verdeturile, se sareaza si pipereaza dupa gust. La final se adauga 4 oua si se omogenizeaza bine. Se ung formele in care urmeaza sa fie copt drobul, se aseaza un strat de compozitie apoi oua fierte si se acopera cu compozitie. Deasupra (daca nu ai prapur) se bat 2 oua bine cu 2 linguri de faina si se toarna deasupra drobului. Se da la cuptor.

Se taie rece.

TIPS-URI

1

in zeama in care am fiert ficatul,dupa ce am strecurat-o am pus o lingurita de delikat si am fiert orezul

2

se lasa sa se raceasca si ficatul si orezul

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob din ficat de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob de porc cu verdeata si slanina