Desert tort cupola cu vanilie si caramel

de Lavinia in Torturi, 9 Mai 2013 | 97559 vizualizari

 

A iesit peste masura asteptarilor mele, super buna si aspectuoasa:)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 oua mici
  • 100 g zahar pudra
  • 4 linguri sirop de caramel
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri faina

Crema :

  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 250 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina alimentara(1 plic)
  • 2 linguri esenta de vanilie

Caramel:

  • 5 linguri de zahar
  • 100 ml frisca lichida

Decor:

  • 150 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • ciocolata alba rasa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cupola cu vanilie si caramel:

Blat: Am facut un sirop de caramel din 3 linguri de zahar caramelizate si stinse cu 50 ml apa .

Am batut albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul pudra si am mai mixat 2-3 minute.

Am adaugat galbenusurile, uleiul, faina iar la sfarsit siropul caramel racit.

Am tapetat o tava (20 cm ) cu unt si faina si am copt blatul in cuptorul preincalzit timp de 20-25 de minute (testul scobitorii).

Crema: Am fiert galbenusurile cu zaharul pe baie de aburi pana s-a topit zaharul.

Am hidratat gelatina in 100 ml apa rece timp de 10 minute apoi am adaugat-o peste galbenusuri si am amestecat pana s-a topit gelatina.

Am batut frisca bine cu esenta de vanilie apoi am adaugat crema de galbenusuri.

Am tapetat un castron/vas (20 cm) cu folie si am pus jumatate din crema.

In restul de crema am pus crema de caramel racita (am caramelizat zaharul apoi l-am stins cu frisca lichida si am mai fiert 4-5 minute pana a prins consistenta si s-a topit zaharul).

Peste crema de vanilie din castron am pus crema de caramel si am nivelat bine. Am acoperit cu blatul si am dat la frigider pentru minim 3-4 ore.

Am rasturnat cupola pe un platou, am indepartat folia si am decorat cu frisca batuta bine cu mascarpone si ciocolata rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cupola cu vanilie si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Harley Davidson