Drob de curcan in foietaj

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 4 Mai 2013 | 8124 vizualizari

 

Am sacrificat la mama zilele trecute trei curcani si am luat eu de la toti maruntaiele(ficat, pipota, inima) din care am pregatit un drob minunat.

 

INGREDIENTE

  • maruntaie de curcan: ficat, pipota, inima
  • 2 cepe rosii
  • 1 capatana usturoi
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 oua crude
  • 4 oua fierte
  • 4 bucati gogosar murat
  • 1 morcov fiert
  • 1/2 pachet foietaj
  • sare
  • cimbru
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • oregano
  • 2 foi de dafin
  • 1,5 L apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de curcan in foietaj:

Mai intai am pus la fiert maruntaiele in apa cu sare si 2 foi de dafin si morcovul intreg, curatat si spalat.

Am lasat la fiert pana s-au patruns bine toate, dupa care am scurs apa si am lasat la racit, apoi le-am trecut prin robot impreuna cu ceapa si usturoiul curatate si spalate.

Am tocat patrunjelul si l-am amestecat in compozitie apoi am asezonat de sare, piper, cimbru, boia de ardei si oregano, iar in final am amestecat cu doua oua crude.

Ouale le-am fiert tari si le-am curatat.

Am imbracat peretii unei forme de silicon cu aluatul de foietaj dezghetat, am pus jumatate de compozitie, apoi am asezat fiecare ou fiert si curatat in cate o bucata de gogosar si le-am pus de-alungul formei, am asezat sferturi de morcov de jur imprejur si am acoperit cu cealalta jumatate de compozitie dupa care am strans marginile aluatului imbracand frumos drobul si am dat la cuptor pentru 35 minute la 180 grade.

Se serveste de preferinte rece, alaturi de rosii proaspete.

 

TIPS-URI

1

Iese mult mai gustos cu ceapa verde si usturoi verde.

2

Se poate adauga in compozitie, pentru a se omogeniza mai bine 1 cescuta de orez fiert sau paine inmuiata in supa si stoarsa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de curcan in foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

Merisor 1

06.05.2013, 19:59

Cleme, pentru asa ceva au fost crescuti si da erau curcani sper ca nu vrei sa-ti spun si dupa ce i-am recunoscut

Patricia Iordache 1

08.05.2013, 08:16

Doamne, Meri, cum arataaaa!!!

mihaelar63 1

11.05.2013, 02:26

Place !!!
Bineinteles ca dupa margele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob din ficat de pui