Desert prajitura "Trufa"

de Tuxedo in Prajituri, 5 Mai 2013 | 42462 vizualizari

 

Am numit prajiturica asta delicioasa “Trufa” pentru ca are consistenta unei trufe si chiar si aspectul. Reteta o am de la Miha, dar pentru ca eu sunt cam “neatenta” nu am vazut ca trebuie si coapta :-) , asa ca am facut-o la rece, avand in vedere ca se fierbe crema pe bain marie si, sincer, a iesit minunat! Va poftesc sa o cititi si poate sa si o savurati daca va place! Eu am facut o portie si jumatate (din cantitatile initiale ale retetei)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 150 g biscuiti (simpli)
  • 75 g unt topit
  • 3 linguri zahar (recomand pudra)
  • 3 lingurite cacao

Crema:

  • 110 g cacao neagra
  • 110 g zahar
  • 25 g amidon
  • 6 galbenusuri
  • esenta de vanilie
  • 75 ml lapte
  • 150 g unt
  • 3 linguri smantana groasa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura "Trufa":

Blat: Macinam biscuitii in robotul de bucatarie (eu am avut si niste piscoturi si le-am combinat cu biscuitii), apoi adaugam cacaua si zaharul pudra, omogenizam si apoi adaugam untul topit. Amestecam bine pana cand obtinem o compozitie sfaramicioasa. Rasturnam compozitia in tava cu inel detasabil si o presam bine cu mana.

Crema: Galbenusurile le freacam cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam apoi laptele si dupa ce am omogenizat, adaugam amidonul amestecat cu cacaua (cernute in prelabil) si mixam bine.

Compozitia rezultata o fierbem la bain marie, la inceput este tare, apoi se va inmuia si, spre sfarsit, se va ingrosa din nou.  Dupa aproximativ 5 -7 minute (atat a durat la mine pana s-a ingrosat), se da deoparte si se lasa putin sa se raceasca, apoi se adauga untul moale si se amesteca bine, apoi smantana si esenta de vanilie.

Se gusta crema si daca vi se pare ca nu e suficient de dulce, mai adaugati zahar (recomand zahar pudra).

Crema rezultata se toarna peste blatul de biscuiti si se baga in frigider cel putin 2 ore.

Cand s-a racit bine, o pudram cu cacao si o servim.

O patratica de prajitura e arhi suficienta pentru a  va satisface pofta de ciocolata, credeti-ma pe cuvant !

Sa o savurati cu placere!

TIPS-URI

1

 Reteta este pentru o tava patrata cu latura de 22 cm (sau chiar o forma cu inel detasabil de 24 cm diametru)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura "Trufa"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura - Cap de turc