Drob de miel in foi de placinta

de MotanLaOale in Oaie, 6 Mai 2013 | 27006 vizualizari

 

Neavand prapure am zis ca merge si in foi de placinta! A iesit bine si foarte aspectuasa si gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg organe de miel
  • 4 legaturi ceapa
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 5 oua
  • 50 ml ulei
  • 10 foi placinta
  • piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de miel in foi de placinta:

Organele de miel se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece cat sa le acopere.

Se lasa sa dea 2-3 clocote dupa care se arunca apa cu spuma maronie formata si se clatesc si organele de spuma.

Se pun la fiert din nou in oala curata cu apa curata si sare o ora, o ora jumatate.

Cand sunt fierte se scot intr-o strecuratoare la scurs si racit.

Ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste in 3 linguri de ulei si se pune la racit.

Oeganele racite se taie cubulete cat mai mici si se pun intr-un castron.

Se adauga ceapa si verdeata taiata marint si se amesteca.

Se adauga ouale, sare, piper si se amesteca bine.

Se pune in frigider pentru 15-20 minute sa se intrepatrunda aromele.

Se intind 6 foi de placinta unse cu ulei intre ele si se tapeteaza o forma cu ele, lasand p margine mai mare pentru acoperit.

Eu avand compozitie cam multa am mai tapetet o foema mai mica cu 4 foi de placinta.

Se toarna compozitia in forma si se acopera cu marginea oprita.

Se unge deasupra cu ulei si se introduce in cuptor pentru 35-40 minute.

Cand este frumos rumenita se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Rece se rastoarna pe tocator si se tamponeaza cu hartie absorbanta pentru a lua eventuala grasime ramasa.

Se taie felii si se serveste deobicei cu mustar sau ceapa si usturoi verde.

Pofta Buna!

 

 

 

TIPS-URI

1

Organele fierte se pot da si prin masina de tocat dar mie nu-mi place, vreau sa simt diferitele bucatele din drob.

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel in foi de placinta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pulpă de berbec la tavă