Dulceata din flori de salcam

de Tabita _ in Dulceata / Gem, 16 Mai 2013 | 12446 vizualizari

 

O dulceata delicioasa. E prima data cand fac si voi mai face. Imi place foarte mult salcamul si tot ce deriva din el. Reteta am gasit-o in Caietul cu retete. Multumesc Violeta

 

INGREDIENTE

  • 500 ml apa
  • 300 g flori de salcam
  • 300 g zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din flori de salcam:

Florile de salcam se desprind de pe ciorchine.

Le clatim in cateva ape.

Se face un sirop din apa si zahar. 

Cand apa  clocoteste se adauga florile de salcam, zeama de lamaie si zaharul vanilat. Se lasa sa fiarba pana capata consistenta mierii. 

Pentru a sti cand e gata se face proba. Punem cateva picaturi pe o farfurie. Daca se imprastie pe toata suprafata farfuriei dulceata mai trebuie fiarta. Daca se aduna ca niste cristale dulceata este gata.

Se toarna dulceata fierbinte in borcanele curate, le infiletam bine capacul si le intoarcem cu fundul in sus pana se racesc pentru a impiedeca patrunderea aerului.

TIPS-URI

1

Se pot sevi cu prajituri, fursecuri sau ca atare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din flori de salcam" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata din flori de salcam