reisnaor_2006

5

Bucataras
senzational

Sebes-Alba

Bucataras din 12.02.2014

RETETE444
PRIETENI268
Retete / Dulciuri

Desert tort ciocolatos

In Torturi la 1 Mar 2020

      Pentru inceput am incalzit cuptorul la temperatura de 175 de grade C. Am pregatit blatul. Am mixat ouale cu un praf de sare, am adaugat treptat zaharul.        Am incorporat laptele, uleiul, romul, cacaua si faina amestecata cu praful de copt....

Papanasi fierti, cu branza de vaci - Reteta munteneasca

In Dulciuri la 24 Feb 2020

        Cum se prepara Papanasi fierti, cu branza de vaci - Reteta munteneasca Intr-un castron punem branza de vaci, ouale, zaharul, esenta de vanile, faina, grisul si cu ajutorul unei spatule omogenizam bine compozitia.         Luati din compozitia...

Desert prajitura cu visine din dulceata

In Prajituri la 24 Feb 2020

       Intr-un castron punem ouale si le mixam cu un praf de sare. Adaugam pe rand zaharul, uleiul, laptele si faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam bine compozitia.        Intr-o tava (cca 20/20 cm) tapetata cu hartie de copt punem aluatul. Din...

Desert tort cu crema de ciocolata,de cafea si capsuni

In Torturi la 15 Feb 2019

       Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si zaharul. Adaugam galbenusurile, apa si amestecam usor. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana cand se incorporeaza. Compozitia o punem intr-o forma rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina si o dam la...

Desert prajitura cu mere caramelizate si branza de vaci

In Prajituri la 28 Ian 2019

       Curatam merele de coaja,le taiem in doua si eliminam cotorul.Le taiem feliute subtiri.Untul il punem intr-o cratita la topit,adaugam merele,presaram zaharul.Amestecam pana zaharul se caramelizeaza si merele devin maronii.Turnam merele caramelizate intr-o forma unsa cu...

Desert prajitura cu fructe,blat de nuca si budinca de ciocolata

In Prajituri la 21 Ian 2019

       Albusurile le separam de galbenusuri.Batem albusurile cu un praf de sare.Adaugam zaharul pe rand si mixam bine.Galbenusurile se amesteca cu praful de copt stins in putin otet si se amesteca cu albusurile batute.         Adaugam treptat faina si...

Desert briose cu ciocolata si afine

In Dulciuri la 22 Noi 2018

      Mixam zaharul cu untul. Adaugam pe rand ouale si zaharul vanilat. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam treptat in compozitie. Punem restul ingredientelor: laptele, sarea, afinele si ciocolata rasa sau bucatele. Omogenizam bine compozitia.      ...

Desert gogosi

In Dulciuri la 13 Noi 2018

       Pentru inceput facem maiaua (lapte, zahar, drojdie). Peste maia adaugam restul ingredientelor. Framantam bine aluatul, aluatul trebuie sa fie mai lipicios. Il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.         Cand aluatul a crescut rupem cu mana...

Desert cornuri pufoase cu fineti

In Dulciuri la 6 Noi 2018

       Dizolvam pliculetul de drojdie in 2-3 linguri de lapte cald. Mierea si untul le dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios. Lasam aluatul sa creasca la caldura pana isi dubleaza volumul.      ...

Desert prajitura cu dovleac, miere si scortisoara

In Prajituri la 6 Noi 2018

       Pentru inceput am curatat dovleacul de samburi si coaja si l-am ras.        Intr-o cratita punem putin ulei, dovleacul ras, scortisoara si zaharul dupa gust si il calim.         Mixam ouale impreuna cu zaharul si un praf de...

Desert prajitura cu mar si frisca

In Prajituri la 2 Feb 2018

       Galbenusurile se mixeaza bine cu un praf de sare si zahar. Adaugam uleiul treptat si mixam bine. Adaugam laptele si treptat faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam bine compozitia cu ajutorul unei spatule.        Punem compozitia intr-o...

Desert bucte cu dulceata de smochine

In Dulciuri la 14 Ian 2018

      Se face maiaua: drojdia se amesteca cu putin lapte, o lingurita de zahar si 2 linguri de faina. Se amesteca totul bine si se lasa deoparte pentru un sfert de ora. Dupa ce a crescut, peste maia se adauga faina, oul si zaharul. Se adauga laptele in timp ce framantam, putin...

Desert negresa de post cu dulceata de visine si nuca

In Prajituri la 16 Noi 2017

Cum se prepara Desert negresa de post cu dulceata de visine si nuca Intr-un bol amestecam faina, cacaua si praful de copt. In apa minerala dizolvam zaharul si o adaugam peste faina impreuna cu uleiul. Omogenizam bine compozitia si adaugam dulceata   Turnam compozitia intr-o tava...

Desert tarta cu mere si budinca de vanilie

In Dulciuri la 6 Noi 2017

       Am inceput cu crema de vanilie pe care am preparat-o intr-un vas in care am adaugat continutul plicului si laptele rece, mixand pana a capatat o consistenta groasa, apoi o dam la frigider.        Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se...

Compot de visine

In Sirop / Compot la 4 Iul 2017

      Pentru inceput, am sterilizat borcanele. Spalati foarte bine borcanele si capacele acestora, clatindu-le in mai multe ape. Lasati-le la scurs pe un prosop sau in stativul de vase. Introduceti borcanele fara a fi inchise cu capac in cuptor si dati drumul la cuptor la max. 180...

Desert prajitura cu zmeura

In Prajituri la 27 Iun 2017

      Albusurile se separa de galbenusuri. Cu ajutorul mixerului, albusurile se bat spuma. Cand sunt aproape gata, se toarna pe rand, in ploaie, cele 5 linguri de zahar si se bate pana se obtine o spuma tare. Se amesteca apoi, pe rand, cu cele 5 galbenusuri si praful de copt...

Sirop de visine la rece

In Sirop / Compot la 21 Iun 2017

       Am cules 3 kg de visine frumoase si carnoase:))). Le-am pus intr-un castron cu apa rece si le-am lasat 10 minute ca sa iasa viermisorii din ele. Cand sunt curate, se clatesc din nou,scoatem samburii si se pun intr-un castron mai mare. Deasupra am pus zaharul, aspirina...

Desert prajitura cu merisoare, capsuni si ciocolata

In Prajituri la 14 Iun 2017

      Albusurile se separa de galbenusuri. Cu ajutorul mixerului, albusurile se bat spuma. Cand sunt aproape gata, se toarna pe rand, in ploaie, cele 5 linguri de zahar si se bat pana se obtine o spuma tare. Se amesteca apoi, pe rand, cu cele 5 galbenusuri si praful de copt...

Desert prajitura pufoasa cu dulceata de corcoduse si nuca

In Prajituri la 14 Iun 2017

      Separam albusurile de galbenusuri si le mixam bine cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul si mixam. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le punem peste albusuri, adaugam laptele si incorporam cu ajutorul unei spatule, faina amestecata cu praful de copt. Tapetam o...

Desert cozonac cu crema de ciocolata, nuca si alune

In Dulciuri la 25 Mai 2017

      Se face maiaua: drojdia se amesteca cu putin lapte, o lingurita de zahar si 2 linguri de faina. Se amesteca totul bine si se lasa deoparte pentru un sfert de ora. Dupa ce a crescut, peste maia se adauga faina, oul si zaharul. Se adauga laptele in timp ce framantam, putin...

Desert cornulete cu dulceata de gutui

In Dulciuri la 26 Apr 2017

      Dizolvam pliculetul de drojdie in 2-3 linguri de lapte cald. Mierea si untul le dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios. Lasam aluatul sa creasca la caldura pana isi dubleaza volumul. Impartim...

Desert tort de portocale cu mascarpone si frisca

In Torturi la 15 Mar 2017

 Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si zaharul. Adaugam galbenusurile si amestecam usor. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana cand se incorporeaza. Compozitia o punem intr-o forma rotunda, unsa cu unt si tapetata cu faina si o dam la cuptor, la 180 de grade...

Negresa glazurata cu ciocolata

In Prajituri la 28 Feb 2017

Pentru inceput, separam galbenusurile de albus. Mixam untul cu zaharul si galbenusurile.Adaugam cacaua si romul. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Amestecam cele doua compozitii si, cu ajutorul unei spatule, incorporam faina pe care am amestecat-o cu praful de copt. Tapetam o forma...

Cozonac cu rahat

In Dulciuri la 16 Feb 2017

      Pregatim maiaua din putin lapte caldut, drojdia si 1 lingura de faina. Restul de lapte il incalzim putin impreuna cu zaharul. Intr-un bol cernem faina amestecata cu praful de sare, punem mirodenile, maiaua si amestecam usor. In timp ce framantam, adaugam laptele...

Prajitura cu prune si bezea

In Prajituri la 16 Feb 2017

     Spalam prunele si le scoatem samburii. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem bine cu un praf de sare. Galbenusurile le frecam cu zahar, incorporam uleiul ca la maioneza si la sfarsit, adaugam laptele. Amestecam cele doua compozitii si incorporam faina...

Gogosi la cuptor glazurate cu ciocolata

In Dulciuri la 26 Ian 2017

       Pentru inceput, intr-un castron, facem maiaua din drojdiuta, lapte cald si zaharul vanilat. O lasam deoparte cateva minute. Separat, intr-un castron, punem faina, oul, zaharul si untul. Cand este gata maiaua, o punem peste faina si framantam un aluat omogen....

Chec pufos glazurat cu ciocolata

In Dulciuri la 26 Ian 2017

       Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu sarea pana se intaresc. Se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat. Separat galbenusurile le amestecam cu uleiul ca la maioneza. Turnam galbenusurile peste compozitia de albusuri si le...

Cornulete cu nuca si dulceata de prune

In Dulciuri la 14 Dec 2016

       Macinam nuca, se amesteca intr-un bol impreuna cu lingura de apa, zaharul si dulceata de prune. Untul se topeste si se amesteca cu smantana si sarea. Se adauga faina.        Framantam bine un aluat moale si elastic. Impartim...

Dulceata de piersici

In Dulceata / Gem la 23 Sep 2016

      Am spalat piersicile foarte bine dupa ce le-am tinut 30 de minute in apa,am indepartat puful de pe ele cu ajutorul unui prosop mai aspru.Am taiat piersicile si am scos samburii.Intr-un vas am adaugat piersicile taiate felii mai mari si am presarat zaharul peste...

Desert Roxy

In Dulciuri la 5 Iul 2016

       Din fiecare felie de paine, cu ajutorul unui pahar am decupat cate doua cercuri. Au iesit 24 de cercuri.Pe 12 cercuri am pus cate o lingurita de nutela si am pus capac alt cerc de paine. Intr-un castron separat am batut ouale bine....

Afisate 1 - 30 din 141 retete    

Postari recente

publicat la 01.03.2020

Ficat turcesc

publicat la 01.03.2020

Desert tort ciocolatos

Horosmopul tau de astazi:

Leu

“Foaie verde portocale/Dau la facultăţi mintale/Ca să ies întreg din şcoală/Şi să văd Arma Mortală”. E clar, azi eşti într-o dispoziţie ciudată pentru rime. Sau într-o dispoziţie pentru rime ciudate. Dacă şeful zice: “Azi vreau prezentarea gata”, abţine-te de la “tu vrei să-l cunoşti pe tata?”.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]