Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
In fiecare an, visinii mei din gradina, sapte la numar, produc fructe fara numar. Dulceata, prajituri le incerc pe toate, dau la vecini, m-am gandit sa fac si un sirop. Produsul final a compensat.........iara visine, ce sa mai fac cu ele.........
Am cules 3 kg de visine frumoase si carnoase:))). Le-am pus intr-un castron cu apa rece si le-am lasat 10 minute ca sa iasa viermisorii din ele. Cand sunt curate, se clatesc din nou,scoatem samburii si se pun intr-un castron mai mare. Deasupra am pus zaharul, aspirina pisata si le-am lasat 24 de ore la loc racoros, pana s-a topit tot zaharul.
Din cand in cand, mai amestecam in visine fara sa le zdrobim. Dupa ce s-a topit zaharul, strecuram siropul si il turnam in sticle pe care, in prealabil, le-am sterilizat. Sticlele capsate le depozitam in pivnita, camara unde avem loc racoros.
1
Visinile ramase le putem pune in borcane si pot fi folosite la prajituri, deserturi.
2
Siropul se poate face si fara aspirina, va sta pe iarna.
3
La fiecare kg de visine, am pus 800 de grame de zahar.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult