Prajitura cu prune si bezea

de reisnaor_2006 in Prajituri, 16 Feb 2017 | 8254 vizualizari

 

Aceasta prajitura este un deliciu pe care il prepar destul de des.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de prune
  • 5 oua
  • 300 gr de faina
  • 150 gr de zahar
  • 150 gr de ulei
  • 150 gr de lapte
  • 1/2 praf de copt
  • Ptr bezea:
  • 3 albusuri de oua
  • 50 gr de zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune si bezea:

     Spalam prunele si le scoatem samburii. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem bine cu un praf de sare. Galbenusurile le frecam cu zahar, incorporam uleiul ca la maioneza si la sfarsit, adaugam laptele. Amestecam cele doua compozitii si incorporam faina amestecata cu praful de copt, cu ajutorul unei spatule si omogenizam bine.

      Compozitia rezultata, aluatul l-am turnat intr-o forma de tort pe care, in prealabil, am tapetat-o cu unt. Prunele le-am repartizat in forma; coacem prajiura la 180 grade C. Facem testul cu scobitoarea.

       Separat batem albusurile cu zaharul si, cand este prajitura aproape gata, scoatem forma din cuptor si turnam peste ea albusurile batute. Mai dam forma la cuptor, pana cand bezeaua devine aurie. Pofta buna!

TIPS-URI

1

acest aluat il putem folosi si in combinatie cu alte fructe.

2

daca nu faceti bezea, o puteti pudra cu zahar pudra si este un deliciu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu foi de napolitane si crema de biscuiti - Gustoasa si spornica

de laura_n 7

ieri la 14:59

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

de vasimur 4

pe 06.11 la 10:16

Cheesecake Dubai: Desertul delicios, cu aromă orientală

pe 06.11 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Raffaello