O prajitura delicioasa,cand o fac uit masura:)))) cu cat mai multa zmeura cu atat e mai buna.
Albusurile se separa de galbenusuri. Cu ajutorul mixerului, albusurile se bat spuma. Cand sunt aproape gata, se toarna pe rand, in ploaie, cele 5 linguri de zahar si se bate pana se obtine o spuma tare. Se amesteca apoi, pe rand, cu cele 5 galbenusuri si praful de copt stins cu putin otet.
Se toarna in ploaie, pe rand, faina si se amesteca foarte, foarte usor, cu o lingura mai mare, de sus in jos, prin rasturnare. Incorporam si zmeura si cu ajutorul unei spatule, amestecam usor. Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul preincalzit, pentru 15-20 minute.
Cand blatul este gata, il lasam sa se raceasca, il pudram cu zahar pudra si zmeura.
Pofta buna !
1
Cand blatul este copt, nu il scoatem imediat, inchidem cuptorul si il mai lasam 5 minute ca sa nu se lase blatul.
2
Blatul este pentru o tava cu dimensiuni de 28/36 cm.