Dulceata de piersici

de reisnaor_2006 in Dulceata / Gem, 23 Sep 2016 | 5290 vizualizari

 

Un deliciu pe care il pregatesc cu mare drag.Este buna la clatite, prajituri sau pentru un mic dejun alaturi de o cana cu lapte.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de piersici
  • 1 - 1,200 kg de zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de piersici:

      Am spalat piersicile foarte bine dupa ce le-am tinut 30 de minute in apa,am indepartat puful de pe ele cu ajutorul unui prosop mai aspru.Am taiat piersicile si am scos samburii.Intr-un vas am adaugat piersicile taiate felii mai mari si am presarat zaharul peste ele.Le-am lasat la frigider pana a doua zi.

       Intr-o cratita incapatoare am adaugat piersicile impreuna cu zeama lasata peste noapte si am lasat sa fiarba la foc potrivit.Trebuie amestecat din cand in cand ca sa nu se prinda de fundul cratitei.Cu ajutorul unei spumiere indepartati spuma formata de cate ori este nevoie.Cand este aproape gata adaugam zeama de la lamaie si mai lasam sa fiarba putin.

        Punem dulceata calda in borcane sterilizate si le asezam dupa aceea intr-o patura groasa sa se raceasca pana a doua zi cand le depozitam in pivnita,un loc racoros.

       

TIPS-URI

1

Se ia cu o lingura dulceata si se pune pe o farfurie,daca nu curge inseamna ca dulceata este facuta.

2

daca nu le lasti la frigider pana a doua zi puneti intr-o cratita zaharul si 400 ml de apa si lasati sa de-a siropul in cateva clocote avand grija sa nu se zahariseasca.

3

in loc de zahar puteti folosi 300 gr de indulcitor natural Green Sugar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Rocsi 1

24.09.2016, 19:09

Este foarte buna si aromata!

RuxyRux 1

25.09.2016, 23:01

Ce deliciu! Cred ca a papat Ana Maria cu pofta

mihaelar63 1

29.09.2016, 23:18

Intr-o seara de iarna va aminti de aroma verii impachetat intr-o clatita

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

ieri la 18:32

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa

pe 10.11 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de piersici si pere