Un deliciu pe care il pregatesc cu mare drag.Este buna la clatite, prajituri sau pentru un mic dejun alaturi de o cana cu lapte.
Am spalat piersicile foarte bine dupa ce le-am tinut 30 de minute in apa,am indepartat puful de pe ele cu ajutorul unui prosop mai aspru.Am taiat piersicile si am scos samburii.Intr-un vas am adaugat piersicile taiate felii mai mari si am presarat zaharul peste ele.Le-am lasat la frigider pana a doua zi.
Intr-o cratita incapatoare am adaugat piersicile impreuna cu zeama lasata peste noapte si am lasat sa fiarba la foc potrivit.Trebuie amestecat din cand in cand ca sa nu se prinda de fundul cratitei.Cu ajutorul unei spumiere indepartati spuma formata de cate ori este nevoie.Cand este aproape gata adaugam zeama de la lamaie si mai lasam sa fiarba putin.
Punem dulceata calda in borcane sterilizate si le asezam dupa aceea intr-o patura groasa sa se raceasca pana a doua zi cand le depozitam in pivnita,un loc racoros.
1
Se ia cu o lingura dulceata si se pune pe o farfurie,daca nu curge inseamna ca dulceata este facuta.
2
daca nu le lasti la frigider pana a doua zi puneti intr-o cratita zaharul si 400 ml de apa si lasati sa de-a siropul in cateva clocote avand grija sa nu se zahariseasca.
3
in loc de zahar puteti folosi 300 gr de indulcitor natural Green Sugar.