Desert bucte cu dulceata de smochine

de reisnaor_2006 in Dulciuri, 14 Ian 2018 | 5907 vizualizari

 

Ador dulceata de smochine.M-am gandit sa fac un desert pentru musafiri si am castigat lozul cel mare cu acest preparat.

 

INGREDIENTE

  • 700 gr de faina
  • 1 ou
  • 25 de gr de drojdie proaspata
  • 1 lingura cu miere
  • 250 ml de lapte
  • 50 gr de unt
  • 1 praf de sare
  • 1 zahar vanilat
  • Umplutura:
  • dulceata de smochine
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert bucte cu dulceata de smochine:

      Se face maiaua: drojdia se amesteca cu putin lapte, o lingurita de zahar si 2 linguri de faina. Se amesteca totul bine si se lasa deoparte pentru un sfert de ora. Dupa ce a crescut, peste maia se adauga faina, oul si zaharul. Se adauga laptele in timp ce framantam, putin cate putin, pana obtinem un aluat omogen.

      Se adauga untul la temperatura camerei si continuam sa framantam aluatul. Cand e gata, il lasam sa creasca la caldura aproximativ o ora sau pana ce si-a dublat volumul.

      Cand aluatul a crescut se framanta putin si se formeaza bile (mai mici sau mai mari, in functie de preferinte) eu am facut 12. Intindem bila de aluat cu ajutorul unui sucitor. Punem in mijloc o lingurita de dulceata de smochine, strangem marginile cercului de aluat formand o bocceluta si le presam ca sa nu se desfaca.

       Le intoarcem cu legatura in jos si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Le lasam la dospit inca 30 minute. Ungem pe fiecare cu galbenus de ou batut cu lapte. Am incalzit cuptorul la 200 de grade C si le-am lasat pana s-au rumenit. Le ungem cu miere de albine si le servim atat calde cat si reci.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

In loc de unt, putem sa folosim 50 ml de ulei.

2

In aluat putem adauga coaja rasa de portocala, lamaie sau ambele.

3

Putem folosi orice gem sau dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bucte cu dulceata de smochine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ananas caramelizat cu inghetata