Micuta si colega ei mi-au cerut un tort de portocale cand au venit de la scoala. M-am pus pe treaba si rezultatul a fost super delicios.
Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si zaharul. Adaugam galbenusurile si amestecam usor. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana cand se incorporeaza. Compozitia o punem intr-o forma rotunda, unsa cu unt si tapetata cu faina si o dam la cuptor, la 180 de grade C. Facem testul cu scobitoarea.
Crema:
Intr-un bol, punem frisca si zaharul si mixam bine. Adaugam mascarponele si esenta de vanilie si mixam pana se formeaza o crema consistenta.
Asamblare:
Dupa ce blatul l-am scos din cuptor, l-am taiat in doua si l-am lasat sa se raceasca. Primul blat l-am insiropat cu suc de porocale, am pus 1/3 din crema si felii de potocale deasupra. Am asezat al doilea blat, l-am insiropat si am pus restul de crema. L-am ornat cu felii de portocale.
Pofta buna!
1
Crema poate fi combinata cu bucatele de fructe proaspete, uscate sau din compot, ciocolata, nutella, cafea, etc .
2
Cantitatea este suficienta pentru a umple si acoperi un tort de 22-24 cm.