Pentru aluatul fraged punem toate ingredientele intr-un castron si framantam.
Daca aluatul este prea sfaramicios putem sa adaugam o lingura de lapte.
Aluatul framantat il invelim in folie alimentara si dam la frigider pentru o ora.
Intre timp pregatim cremele.
Pentru crema de mac:...
Pentru blat zdrobim biscuitii si ii amestecam cu untul topit.
Punem biscuitii cu unt intr-o tava de tort si presam pe fundul si pe marginea tavii.
Dam la cuptor, la foc mic timp de 8-10 minute
Intre timp pregatim umplutura:
Mixam bine branza de vaci cu zaharul pana se dizolva...
Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi laptele si vanilia iar apoi faina si mixam pana nu mai sunt cocoloase.
Adaugam apa minerala si amestecam pana obtinem un aluat de consistenta smantanii.
Ungem o tigaie cu putin ulei si turnam cu polonicul din aluatul de...
Mixam untul bine pana devine cremos. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Adaugam apoi galbenusul, zeama si coaja de lamaie si omogenizam. Amestecam faina cu amidonul si un praf de sare si o incorporam in aluat. Amestecam bine pana se omogenizeaza. Va rezulta un aluat lipicios. Acoperim...
Batem ouale ca pentru omleta si adaugam zaharul, sucul si coaja de lamaie. Amestecam pana se omogenizeaza. Punem amestecul la fiert la bain marin si amestecam continuu pana se ingroasa (10-15 minute). Dam de pe foc si adaugam untul taoat bucatele. Amestecam pana se topeste apoi dam la racit....
Blat:
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana dse dizolva si spuma luceste, ca la bezea.
Galbenusurile le amestecam cu uleiul (ca la maioneza), vanilia si siropul de zahar.
Adaugam galbenusurile peste spuma de albusuri si amestecam usor, de jos...
Mixam bine ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi zaharul si mixam pana se topeste.
Adaugam untul moale si omogenizam.
Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat. Amestecam bine pana se omogenizeaza.
Luam 2 linguri din aluat si il amestecam cu...
Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi zaharul si vanilia si mixam.
Adaugam faina si amestecam pana nu mai sunt cocoloase. Adaugam apa minerala pan capata aluatul consistenta dorita.
Ungem o tigaie cu foarte putinulei. Punem pe foc si turnam cu polonicul...
Separam ouale iar albusurile le batem spima cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana se dizolva iar spuma devine lucioasa ca pentru bezea.
Adaugam apoi galbenusurile treptat si amestecam usor de jos in sus.
Cernem faina si o incorporam usor in spuma.
Turnam aluatul in tava...
Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul.
Adaugam apoi zaharul si mixam pana se topeste.
Amestecam faina cu praful de copt si laptele cu iaurtul.
Punem o lingura din amestecul de iaurt iar apoi una de faina. Mixam in continuare.
Continuam pana incorporam tot iartul si...
Facem clatitele dupa reteta obisnuita. (In cazul meu: oua, faina, zahar, apa minerala).
Mie mi-au intrat in tava 9 clatite, si erea pacat sa las locul gol :))
Preparam umplutura pentru clatite:
Branza de vaci o mixam cu un ou intreg, 1 plic de vanilie 50 g zahar.Dupa ce s-a omogenizat...
Albusurile le batem bine cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si continuam sa mixam pana devine o spuma lucioasa, ca pentru bezea.
Adaugam esenta de vanilie iar apoi faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor.
Incorporam usor nuca de cocos in aluat.
La final adaugam...
Blatul de cacao:
Separam ouale iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase ca la bezea.
Galbenusurile le amestecam bine cu uleiul si esenta de rom iar apoi le adaugam peste spuma de albusuri.
Amestecam usor, pana se incorporeaza....
Blatul:
Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devine crema.
Amestecam faina cu praful de cacao si o incorporam in crema de oua.
Impartim aluatul si coacem doua blaturi in tava de 24 cm, tapatata cu hartie de copt.
Coacem la foc...
Mixam bine untul moale cu zaharul pana devine crema.
Adaugam ouale batute putin si esenta de vanilie si mixam.
Amestecam faina cu bicarbonatul, nucsoara si sarea si o incorporam in aluat.
La final adaugam nucile si amestecam pana se omogenizeaza. Vom avea un aluat molicel si lipicios....
Stafidele le inmuiem 30 de minute in apa cu esenta de rom.
Separam ouale. Galbenusurile le mixam bine cu vanilia, un praf de sare si zaharul.
Adaugam apoi faina alternand cu laptele mixand in continuare.
Adaugam untul topit si omogenizam.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare...
Aluatul l-am pregatit la fel ca pentru eclere, si anume:
Punem apa la fiert cu vanilia si un praf de sare. Adaugam untul si lasam sa dea un clocot.
Luam de pe foc si adaugam faina toata. Amestecam bine si punem iar pe foc.
Amestecam energic sa nu se prinda. Aluatul trebuie sa fie omogen...
Punem apa la fiert cu vanilia si un praf de sare. Adaugam untul si lasam sa dea un clocot.
Luam de pe foc si adaugam faina toata. Amestecam bine si punem iar pe foc.
Amestecam energic sa nu se prinda. Aluatul trebuie sa fie omogen si sa se ia de pe oala.
Dam de pe foc si adaugam ouale pe...
Mixam bine oul cu untul moale si un praf de sare pana devine crema. Adaugam apa si otetul si omogenizam.
Adaugam faina si framantam un aluat elastic si nelipicios. Daca este prea moale se mai poate adauga faina.
Acoperim si lasam aluatul pana pregatim merele.
Curatam merele si le radem...
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa.
Adaugam untul topit, coaja si zeama de lamaie si amestecam usor.
Faina amestecata cu praful de copt se incorporeaza usor in spuma.
La final adaugam nucile si stafidele taiate marunt....
Blatul:
Separam ouale iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana luceste spuma, ca la bezea.
Galbenusurile le amestecamcu uleiul, le turnam peste spuma de albus si amestecam usor.
Faina amestecata cu cacaua si praful de copt o incorporam usor in...
Amestecam drojdia cu zaharul si putin lapte caldut. Lasam 5 minute sa creasca.
Intr-un castron amestecam faina cu un praf de sare si adaugam restul de lapte si drojdia dospita. Incepem sa framantam si adaugam uleiul si ouale.
Framantam un aluat elastic nelipicios.
Acoperim si lasam la...
Mixam bine branza cu zaharul pana se dizolva.
Adaugam apoi ouale pe rand si mixam dupa fiecare. Adaugam laptele, esenta si coaja rasa de portocala.
Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in aluat.
Va rezulta un aluat mai gros decat cel de clatite.
Intr-o tigaie unsa cu...
Amestecam faina cu fragul de copt si adaugam untul la temperatura camerei. Amestecam bine cu mana pana devine un aluat sfaramicios.
Adaugam zaharul, stafidele si rahatul taiat bucatele.
In final adaugam oul batut si laptele si amestecam pna se incorporeaza. Va rezulta un aluat lipicios....
Ouale se mizeaza impreuna cu zaharul pana devin spuma.
Adaugam untul topit si uleiul iar apoi esenta de vanilie si omogenizam.
Amestecam faina cu praful de copt si il adaugam in compozitia de oua. Amestecam pana se incorporeaza. Acoperim vasul cu folie si dam la frigider pentru o ora....
Blatul de bezea:
Se bat albusurile bine cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si cateva picaturi de zeama de lamaie si mixam pana luceste.
Punem bezeaua in tava de tort (26 cm) tapetata cu hartie de copt si presaram deasupra stafide si bucati de nuca.
Coacem la foc mic si cu usa...
Pentru blat:
Separam ouale iar albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana spuma devine lucioasa.
Galbenusurile le mixam impreuna cu uleiul si esenta si cele 3 linguri de sirop de zahar caramel.
Turnam galbenusurile peste spuma si amestecam usor.
Faina...
Separam ouale iar galbenusurile le mixam cu zaharul si vanilia pana se albesc.
Amestecam faina cu praful de copt, cacaoa si grisul macinat si o incorporam in galbenuse.
Adaugam treptat laptele si amestecam bine, apoi uleiul si mierea.
Albusele le batem spuma si le incorporam usor in aluat....
Intr-un bol inalt mixam apa fierbinte cu mierea, zaharul si untul. Dupa ce s-au omogenizat adaugam laptele praf si continuam sa mixam pana devine crema
Se lasa sa se raceasca. la inceput va fi mai subtire, dar tinut la frigier se ingroasa.
Daca nu se foloseste tot se poate pastra la frigider...
Foile:
Albusurile se bat spuma tare si se adauga zaharul. Se mixeaza bine pana lucesc.
Amestecam faina cu nucile macinate si le incorporam usor in spuma.
Intindem aluatul pe tava rotunda (26 cm) bine unsa cu unt si dam la cptor la foc mic 15-20 de minute. Foaia trebuie sa se rumeneasca...
Tarta cu mac si vanilie
Pentru aluatul fraged punem toate ingredientele intr-un castron si framantam. Daca aluatul este prea sfaramicios putem sa adaugam o lingura de lapte. Aluatul framantat il invelim in folie alimentara si dam la frigider pentru o ora. Intre timp pregatim cremele. Pentru crema de mac:...
Cheesecake cu lemon curd
Pentru blat zdrobim biscuitii si ii amestecam cu untul topit. Punem biscuitii cu unt intr-o tava de tort si presam pe fundul si pe marginea tavii. Dam la cuptor, la foc mic timp de 8-10 minute Intre timp pregatim umplutura: Mixam bine branza de vaci cu zaharul pana se dizolva...
Clatite cu nuca
Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi laptele si vanilia iar apoi faina si mixam pana nu mai sunt cocoloase. Adaugam apa minerala si amestecam pana obtinem un aluat de consistenta smantanii. Ungem o tigaie cu putin ulei si turnam cu polonicul din aluatul de...
Fursecuri cu lamaie
Mixam untul bine pana devine cremos. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Adaugam apoi galbenusul, zeama si coaja de lamaie si omogenizam. Amestecam faina cu amidonul si un praf de sare si o incorporam in aluat. Amestecam bine pana se omogenizeaza. Va rezulta un aluat lipicios. Acoperim...
Lemon curd
Batem ouale ca pentru omleta si adaugam zaharul, sucul si coaja de lamaie. Amestecam pana se omogenizeaza. Punem amestecul la fiert la bain marin si amestecam continuu pana se ingroasa (10-15 minute). Dam de pe foc si adaugam untul taoat bucatele. Amestecam pana se topeste apoi dam la racit....
Tort cu mousse de ciocolata alba
Blat: Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana dse dizolva si spuma luceste, ca la bezea. Galbenusurile le amestecam cu uleiul (ca la maioneza), vanilia si siropul de zahar. Adaugam galbenusurile peste spuma de albusuri si amestecam usor, de jos...
Briose marmorate
Mixam bine ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi zaharul si mixam pana se topeste. Adaugam untul moale si omogenizam. Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat. Amestecam bine pana se omogenizeaza. Luam 2 linguri din aluat si il amestecam cu...
Clatite cu crema de vanilie
Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi zaharul si vanilia si mixam. Adaugam faina si amestecam pana nu mai sunt cocoloase. Adaugam apa minerala pan capata aluatul consistenta dorita. Ungem o tigaie cu foarte putinulei. Punem pe foc si turnam cu polonicul...
Tarta racoroasa cu mere
Separam ouale iar albusurile le batem spima cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana se dizolva iar spuma devine lucioasa ca pentru bezea. Adaugam apoi galbenusurile treptat si amestecam usor de jos in sus. Cernem faina si o incorporam usor in spuma. Turnam aluatul in tava...
Pancakes cu iaurt si caramel
Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi zaharul si mixam pana se topeste. Amestecam faina cu praful de copt si laptele cu iaurtul. Punem o lingura din amestecul de iaurt iar apoi una de faina. Mixam in continuare. Continuam pana incorporam tot iartul si...
Clatite banatene
Facem clatitele dupa reteta obisnuita. (In cazul meu: oua, faina, zahar, apa minerala). Mie mi-au intrat in tava 9 clatite, si erea pacat sa las locul gol :)) Preparam umplutura pentru clatite: Branza de vaci o mixam cu un ou intreg, 1 plic de vanilie 50 g zahar.Dupa ce s-a omogenizat...
Chec cu albusuri si nuca de cocos
Albusurile le batem bine cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si continuam sa mixam pana devine o spuma lucioasa, ca pentru bezea. Adaugam esenta de vanilie iar apoi faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor. Incorporam usor nuca de cocos in aluat. La final adaugam...
Tort aniversar reloaded
Blatul de cacao: Separam ouale iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase ca la bezea. Galbenusurile le amestecam bine cu uleiul si esenta de rom iar apoi le adaugam peste spuma de albusuri. Amestecam usor, pana se incorporeaza....
Tort aniversar
Blatul: Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devine crema. Amestecam faina cu praful de cacao si o incorporam in crema de oua. Impartim aluatul si coacem doua blaturi in tava de 24 cm, tapatata cu hartie de copt. Coacem la foc...
Fursecuri Snickerdoodles
Mixam bine untul moale cu zaharul pana devine crema. Adaugam ouale batute putin si esenta de vanilie si mixam. Amestecam faina cu bicarbonatul, nucsoara si sarea si o incorporam in aluat. La final adaugam nucile si amestecam pana se omogenizeaza. Vom avea un aluat molicel si lipicios....
Kaiserschmarrn (Clatite rupte)
Stafidele le inmuiem 30 de minute in apa cu esenta de rom. Separam ouale. Galbenusurile le mixam bine cu vanilia, un praf de sare si zaharul. Adaugam apoi faina alternand cu laptele mixand in continuare. Adaugam untul topit si omogenizam. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare...
Ratuste cu crema de vanilie
Aluatul l-am pregatit la fel ca pentru eclere, si anume: Punem apa la fiert cu vanilia si un praf de sare. Adaugam untul si lasam sa dea un clocot. Luam de pe foc si adaugam faina toata. Amestecam bine si punem iar pe foc. Amestecam energic sa nu se prinda. Aluatul trebuie sa fie omogen...
Eclere cu crema de cafea
Punem apa la fiert cu vanilia si un praf de sare. Adaugam untul si lasam sa dea un clocot. Luam de pe foc si adaugam faina toata. Amestecam bine si punem iar pe foc. Amestecam energic sa nu se prinda. Aluatul trebuie sa fie omogen si sa se ia de pe oala. Dam de pe foc si adaugam ouale pe...
Placinta cu mere "ca la mama"
Mixam bine oul cu untul moale si un praf de sare pana devine crema. Adaugam apa si otetul si omogenizam. Adaugam faina si framantam un aluat elastic si nelipicios. Daca este prea moale se mai poate adauga faina. Acoperim si lasam aluatul pana pregatim merele. Curatam merele si le radem...
Chec din albusuri (2)
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa. Adaugam untul topit, coaja si zeama de lamaie si amestecam usor. Faina amestecata cu praful de copt se incorporeaza usor in spuma. La final adaugam nucile si stafidele taiate marunt....
Tort cu cafea
Blatul: Separam ouale iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana luceste spuma, ca la bezea. Galbenusurile le amestecamcu uleiul, le turnam peste spuma de albus si amestecam usor. Faina amestecata cu cacaua si praful de copt o incorporam usor in...
Melci cu scortisoara
Amestecam drojdia cu zaharul si putin lapte caldut. Lasam 5 minute sa creasca. Intr-un castron amestecam faina cu un praf de sare si adaugam restul de lapte si drojdia dospita. Incepem sa framantam si adaugam uleiul si ouale. Framantam un aluat elastic nelipicios. Acoperim si lasam la...
Pancakes cu ricotta
Mixam bine branza cu zaharul pana se dizolva. Adaugam apoi ouale pe rand si mixam dupa fiecare. Adaugam laptele, esenta si coaja rasa de portocala. Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in aluat. Va rezulta un aluat mai gros decat cel de clatite. Intr-o tigaie unsa cu...
Fursecuri cu stafide
Amestecam faina cu fragul de copt si adaugam untul la temperatura camerei. Amestecam bine cu mana pana devine un aluat sfaramicios. Adaugam zaharul, stafidele si rahatul taiat bucatele. In final adaugam oul batut si laptele si amestecam pna se incorporeaza. Va rezulta un aluat lipicios....
Ghoriba (Fursecuri Maroc)
Ouale se mizeaza impreuna cu zaharul pana devin spuma. Adaugam untul topit si uleiul iar apoi esenta de vanilie si omogenizam. Amestecam faina cu praful de copt si il adaugam in compozitia de oua. Amestecam pana se incorporeaza. Acoperim vasul cu folie si dam la frigider pentru o ora....
Tort Winter cu portocale
Blatul de bezea: Se bat albusurile bine cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si cateva picaturi de zeama de lamaie si mixam pana luceste. Punem bezeaua in tava de tort (26 cm) tapetata cu hartie de copt si presaram deasupra stafide si bucati de nuca. Coacem la foc mic si cu usa...
Prajitura Amandina
Pentru blat: Separam ouale iar albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana spuma devine lucioasa. Galbenusurile le mixam impreuna cu uleiul si esenta si cele 3 linguri de sirop de zahar caramel. Turnam galbenusurile peste spuma si amestecam usor. Faina...
Milch Schnitte
Separam ouale iar galbenusurile le mixam cu zaharul si vanilia pana se albesc. Amestecam faina cu praful de copt, cacaoa si grisul macinat si o incorporam in galbenuse. Adaugam treptat laptele si amestecam bine, apoi uleiul si mierea. Albusele le batem spuma si le incorporam usor in aluat....
Lapte condensat
Intr-un bol inalt mixam apa fierbinte cu mierea, zaharul si untul. Dupa ce s-au omogenizat adaugam laptele praf si continuam sa mixam pana devine crema Se lasa sa se raceasca. la inceput va fi mai subtire, dar tinut la frigier se ingroasa. Daca nu se foloseste tot se poate pastra la frigider...
Tort Egiptean
Foile: Albusurile se bat spuma tare si se adauga zaharul. Se mixeaza bine pana lucesc. Amestecam faina cu nucile macinate si le incorporam usor in spuma. Intindem aluatul pe tava rotunda (26 cm) bine unsa cu unt si dam la cptor la foc mic 15-20 de minute. Foaia trebuie sa se rumeneasca...