La Ancuta

5

Bucataras
senzational

Sibiu

Bucataras din 16.05.2010

RETETE506
PRIETENI249
Retete / Dulciuri

Tarta cu mac si vanilie

In Dulciuri la 28 Feb 2011

Pentru aluatul fraged punem toate ingredientele intr-un castron si framantam. Daca aluatul este prea sfaramicios putem sa adaugam o lingura de lapte. Aluatul framantat il invelim in folie alimentara si dam la frigider pentru o ora. Intre timp pregatim cremele. Pentru crema de mac:...

Cheesecake cu lemon curd

In Dulciuri la 20 Feb 2011

Pentru blat zdrobim biscuitii si ii amestecam cu untul topit. Punem biscuitii cu unt intr-o tava de tort si presam pe fundul si pe marginea tavii. Dam la cuptor, la foc mic timp de 8-10 minute Intre timp pregatim umplutura: Mixam bine branza de vaci cu zaharul pana se dizolva...

Clatite cu nuca

In Dulciuri la 17 Feb 2011

Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi laptele si vanilia iar apoi faina si mixam pana nu mai sunt cocoloase. Adaugam apa minerala si amestecam pana obtinem un aluat de consistenta smantanii. Ungem o tigaie cu putin ulei si turnam cu polonicul din aluatul de...

Fursecuri cu lamaie

In Dulciuri la 14 Feb 2011

Mixam untul bine pana devine cremos. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Adaugam apoi galbenusul, zeama si coaja de lamaie si omogenizam. Amestecam faina cu amidonul si un praf de sare si o incorporam in aluat. Amestecam bine pana se omogenizeaza. Va rezulta un aluat lipicios. Acoperim...

Lemon curd

In Dulciuri la 14 Feb 2011

Batem ouale ca pentru omleta si adaugam zaharul, sucul si coaja de lamaie. Amestecam pana se omogenizeaza. Punem amestecul la fiert la bain marin si amestecam continuu pana se ingroasa (10-15 minute). Dam de pe foc si adaugam untul taoat bucatele. Amestecam pana se topeste apoi dam la racit....

Tort cu mousse de ciocolata alba

In Torturi la 13 Feb 2011

Blat: Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana dse dizolva si spuma luceste, ca la bezea. Galbenusurile le amestecam cu uleiul (ca la maioneza), vanilia si siropul de zahar. Adaugam galbenusurile peste spuma de albusuri si amestecam usor, de jos...

Briose marmorate

In Prajituri la 9 Feb 2011

Mixam bine ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi zaharul si mixam pana se topeste. Adaugam untul moale si omogenizam. Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat. Amestecam bine pana se omogenizeaza. Luam 2 linguri din aluat si il amestecam cu...

Clatite cu crema de vanilie

In Dulciuri la 8 Feb 2011

Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi zaharul si vanilia si mixam. Adaugam faina si amestecam pana nu mai sunt cocoloase. Adaugam apa minerala pan capata aluatul consistenta dorita. Ungem o tigaie cu foarte putinulei. Punem pe foc si turnam cu polonicul...

Tarta racoroasa cu mere

In Torturi la 7 Feb 2011

Separam ouale iar albusurile le batem spima cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana se dizolva iar spuma devine lucioasa ca pentru bezea. Adaugam apoi galbenusurile treptat si amestecam usor de jos in sus. Cernem faina si o incorporam usor in spuma. Turnam aluatul in tava...

Pancakes cu iaurt si caramel

In Dulciuri la 6 Feb 2011

Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi zaharul si mixam pana se topeste. Amestecam faina cu praful de copt si laptele cu iaurtul. Punem o lingura din amestecul de iaurt iar apoi una de faina. Mixam in continuare. Continuam pana incorporam tot iartul si...

Clatite banatene

In Dulciuri la 5 Feb 2011

Facem clatitele dupa reteta obisnuita. (In cazul meu: oua, faina, zahar, apa minerala). Mie mi-au intrat in tava 9 clatite, si erea pacat sa las locul gol :)) Preparam umplutura pentru clatite: Branza de vaci o mixam cu un ou intreg, 1 plic de vanilie 50 g zahar.Dupa ce s-a omogenizat...

Chec cu albusuri si nuca de cocos

In Dulciuri la 5 Feb 2011

Albusurile le batem bine cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si continuam sa mixam pana devine o spuma lucioasa, ca pentru bezea. Adaugam esenta de vanilie iar apoi faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor. Incorporam usor nuca de cocos in aluat. La final adaugam...

Tort aniversar reloaded

In Torturi la 31 Ian 2011

Blatul de cacao: Separam ouale iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase ca la bezea. Galbenusurile le amestecam bine cu uleiul si esenta de rom iar apoi le adaugam peste spuma de albusuri. Amestecam usor, pana se incorporeaza....

Tort aniversar

In Torturi la 31 Ian 2011

Blatul: Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devine crema. Amestecam faina cu praful de cacao si o incorporam in crema de oua. Impartim aluatul si coacem doua blaturi in tava de 24 cm, tapatata cu hartie de copt. Coacem la foc...

Fursecuri Snickerdoodles

In Dulciuri la 27 Ian 2011

Mixam bine untul moale cu zaharul pana devine crema. Adaugam ouale batute putin si esenta de vanilie si mixam. Amestecam faina cu bicarbonatul, nucsoara si sarea si o incorporam in aluat. La final adaugam nucile si amestecam pana se omogenizeaza. Vom avea un aluat molicel si lipicios....

Kaiserschmarrn (Clatite rupte)

In Dulciuri la 24 Ian 2011

Stafidele le inmuiem 30 de minute in apa cu esenta de rom. Separam ouale. Galbenusurile le mixam bine cu vanilia, un praf de sare si zaharul. Adaugam apoi faina alternand cu laptele mixand in continuare. Adaugam untul topit si omogenizam. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare...

Ratuste cu crema de vanilie

In Dulciuri la 23 Ian 2011

Aluatul l-am pregatit la fel ca pentru eclere, si anume: Punem apa la fiert cu vanilia si un praf de sare. Adaugam untul si lasam sa dea un clocot. Luam de pe foc si adaugam faina toata. Amestecam bine si punem iar pe foc. Amestecam energic sa nu se prinda. Aluatul trebuie sa fie omogen...

Eclere cu crema de cafea

In Dulciuri la 23 Ian 2011

Punem apa la fiert cu vanilia si un praf de sare. Adaugam untul si lasam sa dea un clocot. Luam de pe foc si adaugam faina toata. Amestecam bine si punem iar pe foc. Amestecam energic sa nu se prinda. Aluatul trebuie sa fie omogen si sa se ia de pe oala. Dam de pe foc si adaugam ouale pe...

Placinta cu mere "ca la mama"

In Prajituri la 20 Ian 2011

Mixam bine oul cu untul moale si un praf de sare pana devine crema. Adaugam apa si otetul si omogenizam. Adaugam faina si framantam un aluat elastic si nelipicios. Daca este prea moale se mai poate adauga faina. Acoperim si lasam aluatul pana pregatim merele. Curatam merele si le radem...

Chec din albusuri (2)

In Prajituri la 17 Ian 2011

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa. Adaugam untul topit, coaja si zeama de lamaie si amestecam usor. Faina amestecata cu praful de copt se incorporeaza usor in spuma. La final adaugam nucile si stafidele taiate marunt....

Tort cu cafea

In Torturi la 16 Ian 2011

Blatul: Separam ouale iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana luceste spuma, ca la bezea. Galbenusurile le amestecamcu uleiul, le turnam peste spuma de albus si amestecam usor. Faina amestecata cu cacaua si praful de copt o incorporam usor in...

Melci cu scortisoara

In Dulciuri la 14 Ian 2011

Amestecam drojdia cu zaharul si putin lapte caldut. Lasam 5 minute sa creasca. Intr-un castron amestecam faina cu un praf de sare si adaugam restul de lapte si drojdia dospita. Incepem sa framantam si adaugam uleiul si ouale. Framantam un aluat elastic nelipicios. Acoperim si lasam la...

Pancakes cu ricotta

In Dulciuri la 11 Ian 2011

Mixam bine branza cu zaharul pana se dizolva. Adaugam apoi ouale pe rand si mixam dupa fiecare. Adaugam laptele, esenta si coaja rasa de portocala. Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in aluat. Va rezulta un aluat mai gros decat cel de clatite. Intr-o tigaie unsa cu...

Fursecuri cu stafide

In Dulciuri la 10 Ian 2011

Amestecam faina cu fragul de copt si adaugam untul la temperatura camerei. Amestecam bine cu mana pana devine un aluat sfaramicios. Adaugam zaharul, stafidele si rahatul taiat bucatele. In final adaugam oul batut si laptele si amestecam pna se incorporeaza. Va rezulta un aluat lipicios....

Ghoriba (Fursecuri Maroc)

In Dulciuri la 10 Ian 2011

Ouale se mizeaza impreuna cu zaharul pana devin spuma. Adaugam untul topit si uleiul iar apoi esenta de vanilie si omogenizam. Amestecam faina cu praful de copt si il adaugam in compozitia de oua. Amestecam pana se incorporeaza. Acoperim vasul cu folie si dam la frigider pentru o ora....

Tort Winter cu portocale

In Torturi la 9 Ian 2011

Blatul de bezea: Se bat albusurile bine cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si cateva picaturi de zeama de lamaie si mixam pana luceste. Punem bezeaua in tava de tort (26 cm) tapetata cu hartie de copt si presaram deasupra stafide si bucati de nuca. Coacem la foc mic si cu usa...

Prajitura Amandina

In Prajituri la 7 Ian 2011

Pentru blat: Separam ouale iar albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana spuma devine lucioasa. Galbenusurile le mixam impreuna cu uleiul si esenta si cele 3 linguri de sirop de zahar caramel. Turnam galbenusurile peste spuma si amestecam usor. Faina...

Milch Schnitte

In Prajituri la 3 Ian 2011

Separam ouale iar galbenusurile le mixam cu zaharul si vanilia pana se albesc. Amestecam faina cu praful de copt, cacaoa si grisul macinat si o incorporam in galbenuse. Adaugam treptat laptele si amestecam bine, apoi uleiul si mierea. Albusele le batem spuma si le incorporam usor in aluat....

Lapte condensat

In Dulciuri la 3 Ian 2011

Intr-un bol inalt mixam apa fierbinte cu mierea, zaharul si untul. Dupa ce s-au omogenizat adaugam laptele praf si continuam sa mixam pana devine crema Se lasa sa se raceasca. la inceput va fi mai subtire, dar tinut la frigier se ingroasa. Daca nu se foloseste tot se poate pastra la frigider...

Tort Egiptean

In Torturi la 1 Ian 2011

Foile: Albusurile se bat spuma tare si se adauga zaharul. Se mixeaza bine pana lucesc. Amestecam faina cu nucile macinate si le incorporam usor in spuma. Intindem aluatul pe tava rotunda (26 cm) bine unsa cu unt si dam la cptor la foc mic 15-20 de minute. Foaia trebuie sa se rumeneasca...

Afisate 181 - 210 din 247 retete    

Postari recente

publicat la 05.02.2019

Paltinis Reloaded

publicat la 30.07.2018

Intalneala de vara - Paltinis

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

“Nu trebuie să vezi toată scara – fă doar primul pas.”

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase și aromate - Rețeta simplă de casă

ieri la 08:56

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 07.01 la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]