Clatite "rupte" tiroleze
Stafidele le inmuiem 30 de minute in apa cu esenta de rom.
Separam ouale. Galbenusurile le mixam bine cu vanilia, un praf de sare si zaharul.
Adaugam apoi faina alternand cu laptele mixand in continuare.
Adaugam untul topit si omogenizam.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le adaugam in aluat. Incorporam usor spuma.
La final adaugam stafidele scurse de zeama si omogenizam.
Punem aluatul de clatite in tava in care am topit unt. Clatita trebuie sa aiba aproximativ 1 cm grosime. Lasam sa se prajeasca pe o parte apoi o impartim in 4 si o intorcem.
Prajim si pe partea cealalta, o rupem bucatele si o scoatem pe o farfurie.
Procedam la fel cu restul de aluat.
Se pudreaza cu zahar si se servesc cu mousse de mere:
500 g mere se curata si se taie bucatele. Punem merele la fiert in 50 ml apa si lasam sa fiarba 10 minute. Pasam apoi merele, adaugam 1 lingura de zahar si scortisoara.