Tort Winter cu portocale

de La Ancuta in Torturi, 9 Ian 2011 | 15218 vizualizari

 

Un tort special pentru sotul meu, care o data pe an este Ioan. Reteta este de pe blogul gabrielei Cara, careia ii multumesc.

 

INGREDIENTE

  • Blatul de bezea:
  • 3 albusuri
  • 150 g zahar pudra
  • cateva picaturi zeama de lamaie
  • stafide
  • bucati de nuca
  • Blaturi (2 buc.):
  • 1 ou
  • 1 albus
  • 70 g zahar
  • 50 ml suc proaspat de portocale
  • 50 ml ulei
  • 75-80 g fina
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • Mousse de ciocolata:
  • 300 ml frisca lichida
  • 250 g ciocolata cu lapte
  • 2 foi gelatina
  • Crema de portocale:
  • 250 ml frisca lichida
  • 40 g zahar pudra
  • 250 g mascarpone
  • 30 g zahar tos
  • 50 ml suc proaspat de portocale
  • 20 ml suc proaspat de lamaie
  • 4 foi gelatina
  • coaja si pulpa de la 2 portocale mari
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Winter cu portocale:

Blatul de bezea:

Se bat albusurile bine cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si cateva picaturi de zeama de lamaie si mixam pana luceste.

Punem bezeaua in tava de tort (26 cm) tapetata cu hartie de copt si presaram deasupra stafide si bucati de nuca.

Coacem la foc mic si cu usa cuptorului intredeschisa pana se usuca bezeaua. A durat peste 2 ore coacerea.

Eu am copt bezeaua cu o zi inainte.

Blaturile:

Mixam oul si albusul pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devine crema.

Adaugam sucul de portocala si uleiul iar la final faina amestecata cu praful de copt. Amestecam usor pana se omogenizeaza.

Impartim aluatul in doua si coacem doua blaturi subtiri, in tava rotunda (tot 26 cm) tapetata cu hartie, la foc portrivit 8-10 minute.

Se scoate blatul din tava si se indeparteaza hartia. Le lasam la racit.

Mousse de ciocolata:

Punem pe foc mic ciocolata rupta bucati impreuna cu jumatate din cantitatea de frisca. Amestecam pana se topeste ciocolata, fara a lasa sa fiarba. Dam de pe foc si omogenizam.

Hidratam gelatina in apa rece 5 minute. Scurgem de apa si o adaugam in ciocolata nu foarte fierbinte. Amestecam pana se dizolva gelatina si lasam apoi la racit.

Batem bine restul de frisca si adaugam ciocolata racita si omogenizam.

Pe un platou punem un blat iar in jurul lui montam inelul de tort. Deasupra punem mousse-ul de ciocolata si nivelam. Acoperim cu celalalt blat si dam la rece.

Crema de portocale:

Frisca se bate bine impreuna cu zaharul pudra.

Amestecam barnza mascarpone cu zaharul tos pana acesta se topeste.

Adaugam branza peste frisca batuta si amestecam bine.

Peste crema adaugam coaja rasa de lamaie si pulpa de portocala curatata de pielite si taiata bucatele.

Gelatina o dizolvam la foc mic in sucul de citrice, o lasam sa se raceasca putin iar apoi o adaugam in crema.

Imbracam tortul in crema de portocale, inclusiv pe margini si dam la rece 2 ore.

Dupa ce a stat la rece punem deasupra blatul de bezea, ornam marginile cu frisca si pudram deasupra cu zahar.

Va garantez ca este o minunatie de tort :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Winter cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Intercontinental