Tort Egiptean

de La Ancuta in Torturi, 1 Ian 2011 | 34170 vizualizari

 

Va doresc un an mai bun, multa sanatate si fericire!!!

 

INGREDIENTE

  • Foaie: (avem nevoie de 3 foi)
  • 2 albusuri
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 lingura faina
  • 40 g nuci macinate (sau alune)
  • Crema 1:
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 340 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 170 g unt
  • 1 esenta de vanilie
  • Crema 2:
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 g zahar
  • 120 g nuci sau alune zdrobite (eu le-am macinat)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Egiptean:

Foile:

Albusurile se bat spuma tare si se adauga zaharul. Se mixeaza bine pana lucesc.

Amestecam faina cu nucile macinate si le incorporam usor in spuma.

Intindem aluatul pe tava rotunda (26 cm) bine unsa cu unt si dam la cptor la foc mic 15-20 de minute. Foaia trebuie sa se rumeneasca usor deasupra.

Am incercat sa coc si cu tava tapetata cu hartie de copt, dar e mai greu de dezlipit hartia :)

Pana se coace spalam ustensilele si pregatim inca o foaie. Repetam aceasta operatiune de doua ori ( ne trebuie 3 foi)

Dupa ce s-au copt se lasa sa se raceasca.

Crema 1:

Amestecam bine galbenusurile cu amidonul si treptat adaugam laptele. Punem compoitia pe foc mic si amestecam pana se ingroasa. Luam de pe foc si lasam a racit.

Mixam untul spuma cu vanilia. Adaugam untul treptat in budinca de galbenusuri si mixam bine.

Crema 2:

Zaharul se pune pe foc si se caramelizeaza. cand a capatat o culoare aurie il intindem in foaie subtire pe hartie de copt unsa putin. Lasam sa se racasca apoi punem caramelul intr-o punga si il zdrobim cu sucitorul.

Batem frisca bine si adaugam caramelul zdrobit si nuca macinata. Amestecam pana se omogenizeaza.

Asamblarea:

Pe un platou asezam o foaie apoi intindem 1/3 din crema de vanilie si deasupra 1/3 din crema de frisca. Punem urmatoarea foaie si iar crema de vanilie si crema de frisca.

Deasupra intindem restul de crema de vanilie si crema de frisca. Intindem putina crema pe margini si imbracam marginea in nuca macinata.

Tortul nu este foarte spectaculos la exterior, dar are un gust senzational.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Egiptean" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de mere