Tort cu mousse de ciocolata alba

de La Ancuta in Torturi, 13 Feb 2011 | 10547 vizualizari

 

In viata mea exista trei barbati: tata, sotul si puiutul meu, Dragos. Acest tort l-am facut cu cel mai mare drag pentru primii doi. Tata a mai adaugat ieri un an la cei acumulati pana acum. Chiar daca noi nu sarbatorim Ziua Indragostitilor tot nu m-am putut abtine sa nu dedic tortul si sotului meu :)
La multi ani!!!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri sirop de zahar (3 linguri de zahar caramalizat stins cu 3 linguri apa)
  • 30 ml ulei
  • 1 cana faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2-3 linguri cacao
  • esenta de vanilie
  • Mousse de ciocolata:
  • 200 g ciocolata alba
  • 350 g frisca
  • 3 foi gelatina
  • Sirop:
  • 50 g zahar
  • 50 ml apa
  • 1 lingura coniac
  • Glazura:
  • 150 g zahar
  • 50 g cacao
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g apa
  • 5 g gelatina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata alba:

Blat:

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana dse dizolva si spuma luceste, ca la bezea.

Galbenusurile le amestecam cu uleiul (ca la maioneza), vanilia si siropul de zahar.

Adaugam galbenusurile peste spuma de albusuri si amestecam usor, de jos in sus.

Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt si o incorporam usor in aluat.

Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit tava in forma de inima). Dam la cuptor la foc potrivit 30 de minute. Testam cu scobitoarea.

Scoatem blatul din tava si il lasam sa se raceasca pe un gratar.

Mousse de ciocolata alba:

Punem gelatina la hidratat in cateva linguri de apa rece.

Ciocolata rupta bucati o punem la topit impreuna cu 150 ml frisca lichida. Aducem la punctul de fierbere apoi dam de pe foc si omognizam.

Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina si amestecam pana se topeste. Lasam sa se raceasca.

Batem frisca ramasa si amestecam cu ciocolata rece.

Sirop:

Caramelizam zaharul si stingem cu apa. Amestecam pana se topeste apoi dam la racit. Cand e rece adaugam coniacul.

Taiem blatul in trei. Pe un platou punem un blat si insiropam. Punem jumatate din mousse-ul de ciocolata si nivelam. Acoperim cu al doilea blat insiropat si punem restul de crema. Acoperim tortul cu ultimul blat insiropat.

Dam tortul la rece.

Glazura: sursa

Amestecam zaharul cu cacaoa iar apoi adaugam frisca si apa.

Punem pe foc si fierbem 10 minute amestecand continuu.

Dam de pe foc si trecem glazura prin strecuratoare, ca sa nu ramana cocoloase.

Cand a ajuns la temperatura suportabila la deget adaugam getatina hidratata in 2 linguri de apa rece. Amestecam pana se dizolva.

Asezam tortul pe un gratar cu un vas sub.

Punem glazura pe tort, cat este inca calduta, incepand din mijloc. Este o glazura foarte lucioasa si buna.

Punem tortul pe platou si ornam dupa imaginatie apoi dam la frigider.

Pentru ornat am topit ciocolata alba si am facut niste grilaje si 2 inimi pe hartie de copt. Am dat la frigider iar apoi le-am desfacut repede, sa nu se topeasca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu iaurt