Briose marmorate

de La Ancuta in Prajituri, 9 Feb 2011 | 4597 vizualizari

 

Am pregatit briosele si cafeaua pentru maine dimineata :)

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita cacao
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose marmorate:

Mixam bine ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi zaharul si mixam pana se topeste.

Adaugam untul moale si omogenizam.

Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat. Amestecam bine pana se omogenizeaza.

Luam 2 linguri din aluat si il amestecam cu cacaoa.

Ungem formele pentru briose (sau folosim hartiute) si punem cate o lingura de aluat in fiecare forma. Deasupra punem o jumatate de lingurita de aluat cu cacao si amestecam pentru a lua aspectul marmorat.

Dam la cuptor la foc potrivit pana se rumenesc si trec testul scobitorii (15-20 de minute).

Scoatem din forme si lasam sa se raceasca.

Se potrivesc foarte bine la cafeaua de dimineata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose marmorate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura negresa (de post)