Eclere cu crema de cafea

de La Ancuta in Dulciuri, 23 Ian 2011 | 12003 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 250 ml apa
  • 50 g unt
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 150 g faina
  • 4 oua

Crema:

  • 250 ml frisca lichida
  • 2 lingurite cafea solubila
  • 1 lingura zahar pudra

Glazura:

  • 1 lingura cafea solubila
  • 2 linguri esenta de rom
  • 150 g zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de cafea:

Punem apa la fiert cu vanilia si un praf de sare. Adaugam untul si lasam sa dea un clocot.

Luam de pe foc si adaugam faina toata. Amestecam bine si punem iar pe foc.

Amestecam energic sa nu se prinda. Aluatul trebuie sa fie omogen si sa se ia de pe oala.

Dam de pe foc si adaugam ouale pe rand, amestecand dupa fiecare.

Punem aluatul intr-un posh si pritam bastonase de marimea unui deget, pe tava tapetata cu hartie.

Dam la cuptor (incins in prealabil) la foc mare timp de 10 minute. Reducem apoi focul si mai lasam inca 10 minute. In primele 10 minute nu deschidem usa cuptorului.

Scoatem din cuptor si le taiem, cat timp sunt inca calde, cu un cutit sau cu foarfeca.

Lasam cojile la racit pe un gratar.

Glazura:

Amestecam zaharul pudra cu cafeaua si esenta de rom.

Ungem capacele eclerelor cu glazura si le punem deoparte.

Crema:

Batem bine frisca apoi adaugam cafeaua si zaharul pudra.

Punem crema in posh si umplem eclerele.

Punem capacele glazurate si putem servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu blat de cacao si mouse de ciocolata