Clatite cu nuca

de La Ancuta in Dulciuri, 17 Feb 2011 | 28208 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Clatite:
  • 250 ml lapte
  • ~ 150 ml apa minerala
  • 2 oua
  • 220 g faina
  • 1 praf de sare
  • vanilie
  • Umplutura:
  • 200 g nuca macinata
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura zahar brun
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • esenta de rom
  • 60 g nuca de cocos
  • Pentru servit:
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri cu lapte
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu nuca:

Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi laptele si vanilia iar apoi faina si mixam pana nu mai sunt cocoloase.

Adaugam apa minerala si amestecam pana obtinem un aluat de consistenta smantanii.

Ungem o tigaie cu putin ulei si turnam cu polonicul din aluatul de clatite. Coacem clatita pe ambele parti. Procedam la fel pana gatam tot aluatul.

Pregatim apoi umplutura:

Punem laptele cu mierea si zaharul la infierbantat. Luam de pe foc si adaugam nuca, nuca de cocos si aromele. Amestecam pana se omogenizeaza.

Ungem fiecare clatita cu o lingura de umplutura si rulam.

Pentru sosul de ciocolata topim ciocolata impreuna cu 2 linguri de lapte.

Pudram cu zahar si servim cu sos de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]