Chec din albusuri (2)

de La Ancuta in Prajituri, 17 Ian 2011 | 5241 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 albusuri
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g nuci taiate marunt
  • 50 g stafide
  • 50 g unt
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri (2):

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa.

Adaugam untul topit, coaja si zeama de lamaie si amestecam usor.

Faina amestecata cu praful de copt se incorporeaza usor in spuma.

La final adaugam nucile si stafidele taiate marunt. Amestecam usor pana se incorporeaza.

Turnam aluatul in tava de chec tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor, la 180 de grade, pentru 40 de minute. Se testeaza cu scobitoarea.

Scoatem checul din tava, desprindem hartia si lasam la racit pe un gratar.

Dupa ce s-a racorit il pudram cu zahar.

 

 

TIPS-URI

1

eu am folosit doar 6 albusuri (atatea mi-au ramas) si astfel am micsorat putin toate cantitatile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri (2)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

La Ancuta 1

18.01.2011, 16:09

Mirela, Lilk, Lacrimioara si va multumesc

kamy 1

20.01.2011, 18:45

Martik 1

24.01.2011, 17:16

Am incercat sa fac si astazi! Sotul meu a ramas incintat!Multumesc!

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu nuca de cocos