Am descoperit crema asta intr-o reteta a Sabinei, si am devenit dependenta de crema asta, pentru clatite si nu numai! Daca va place macul, e obligatoriu s-o incercati!:D
Intr-o cratita de inox sau care stiti ca nu se lipeste, se amesteca ouale, zaharul pudra, zaharul vanilat, macul si faina, folosind un tel.
Se pune pe aragaz la foc mic si se adauga treptat laptele, amestecand mereu sa nu se lipeasca. Se fierbe aproximativ 5 minute, amestecand cu telul mereu, sa nu apara cocoloase.
Initial, crema va fi mai moluta, dar pe masura ce se raceste, macul se mai umfla si crema se va lega mai bine. E mai bine sa lasati crema sa se raceasca, pentru a fi mai consistenta, desi eu recunosc ca nu am atat rabdare, imi fac o clatita cu ea claduta, sa-mi fac pofta!:))
Clatitele le preparati fiecare asa cum va plac, apoi le umpleti cu crema cu mac, si le mancati in viteza mare!:))
1
Crema ar ajunge pentru aproximativ 8 clatite. Daca doriti mai multa, folositi 3 oua, 750 ml lapte, 100 grame mac, 75 grame faina, 250 grame zahar pudra cu aroma de vanilie (conform retetei Sabinei)