Saptamana trecuta a fost saptamana clatitelor. Am vrut sa mananc clatite cu vanilie, si mi-am facut. Pentru crema m-am inspirat de la Miha.
Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi zaharul si vanilia si mixam.
Adaugam faina si amestecam pana nu mai sunt cocoloase. Adaugam apa minerala pan capata aluatul consistenta dorita.
Ungem o tigaie cu foarte putinulei. Punem pe foc si turnam cu polonicul aluat in tigaine. Rotim tigaia astfel incat aluatul sa acopere toata suprafata.
Coacem clatita pe ambele parti. Procedam la fel pana gatam de copt toate clatitele.
Crema:
Amestecam zaharul si amidonul.
Mixam ouale cu un praf de sare si apoi adaugam amestecul de zahar si amidon. Mixam bine sa nu ramana cocoloase.
Punem laptele pe foc la infierbantat. Cand e fierbinte il adaugam peste oua in fir subtire, amestecand energic.
Punem compozitia din nou in oala in care a fost laptele si punem pe foc pana se ingroasa. Amestecam continuu.
Lasam sa se raceasca iar cand mai este calduta crema adaugam untul moale si amestecam pana se omogenizeaza. Lasam la racit.
Adaugam vanilia in crema rece si omogenizam
Umplem clatitele cu crema si servim.
O bunatate!