Tarta cu mac si vanilie

de La Ancuta in Dulciuri, 28 Feb 2011 | 4688 vizualizari

 

Am venit si cu un desert pe care l-am facut pentru voi toti cei care m-ati votat si
sustinut in ultimele 10 zile. Va multumesc mult.

 

INGREDIENTE

  • Aluat fraged:
  • 180 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 65 g unt
  • 65 g zahar
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • Crema de mac:
  • 800 ml lapte
  • 65 g gris
  • 150 g mac
  • 4 linguri zahar
  • 50 g unt
  • ~ 30 g stafide (optional)
  • esenta de rom
  • Crema de vanilie:
  • 250 ml lapte
  • 20 g amidon
  • 60 g zahar
  • 60 g unt
  • 2 oua
  • esenta de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mac si vanilie:

Pentru aluatul fraged punem toate ingredientele intr-un castron si framantam.
Daca aluatul este prea sfaramicios putem sa adaugam o lingura de lapte.
Aluatul framantat il invelim in folie alimentara si dam la frigider pentru o ora.

Intre timp pregatim cremele.

Pentru crema de mac:
Punem laptele la fiert impreuna cu zaharul. Cand incepe sa fiarba adaugam grisul si macul si fierbem pana se ingroasa. Amestecam continuu pentru a nu se prinde.
Luam de pe foc si adaugam untul. Amestecam pana se topeste si se omogenizeaza.
Dupa ce s-a mai racorit putin adaugam stafidele si la final esenta de rom.

Crema de vanilie:
Amestecam amidonul cu 4-5 linguri de lapte. Restul il punem la fiert impreuna cu
zaharul. Cand incepe sa fiarba adaugam amidonul dizolvat si amestecam pana se
ingroasa. Dam de pe foc si adaugam untul.
Lasam sa se racoresca apoi adaugam galbenusurile si amestecam bine pana se
omogenizeaza.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi spuma peste budinca si amestecam usor pana se incorporeaza toata spuma.
La final adaugam esenta de vanilie.

Scoatem aluatul din frigider si il intindem in tava unsa bine cu unt. Intindem aluatul bine cu mana sau cu dosul unei linguri. Ridicam aluatul si pe marginea tavii.

Punem apoi crema de mac si nivelam.Urmeaza apoi crema de vanilie.

Coacem in cuptorul preancalzit la 180 de grade timp de 40-50 minute. Sa nu va speriati daca o sa vi se para la mijloc necoapta.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca bine inainte de a portiona.

Daca va place macul merita sa o incercati, este tare buna! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mac si vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu capsuni