Prajitura Amandina

de La Ancuta in Prajituri, 7 Ian 2011 | 18434 vizualizari

 

La multi ani tuturor sarbatoritilor!!!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri sirop din zahar caramel (3 linguri de zahar caramelizat stins cu 3 linguri apa)
  • 30 ml ulei
  • 1 cana faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2-3 linguri cacao
  • esenta de vanilie
  • Crema:
  • 250 g unt
  • 100 g zahar
  • 2-3 linguri cacao
  • esenta de rom
  • 2 galbenusuri
  • Sirop:
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • 1 lingura coniac
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Amandina:

Pentru blat:

Separam ouale iar albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana spuma devine lucioasa.

Galbenusurile le mixam impreuna cu uleiul si esenta si cele 3 linguri de sirop de zahar caramel.

Turnam galbenusurile peste spuma si amestecam usor.

Faina amestecata cu praful de copt si cacaoa se adauga in compozitie si se amesteca usor pana se incorporeaza.

Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 de grade, 30 de minute.

Dupa ce se raceste taiem blatul in doua.

Crema:

Topim untul, dar nu de tot (sa mai ramana bucati netopite). Mixam bine untul pana se incheaga. Asta va dura putin, dar crema va fi foarte fina Adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Urmeaza apoi cacaoa si esenta de rom iar la final galbenusurile. Mixam bine pana se amesteca toate ingredientele.

Sirop:

Zaharul il caramelizam si apoi stingem cu apa. Lasam la racit si mai amestecam din cand in cand ca sa se topeasca caramelul. Dupa ce s-a racit adaugam esenta de rom.

Glazura:

Ciocolata rupta bucati se pune pe foc mic impreuna cu frisca si untul. Amestecam pana se topeste, fara sa fiarba. Luam de pe foc adaugam coniacul si omogenizam.

Lasam la racit pana devine ca o smantana mai groasa.

Asamblarea:

Pe un platou punem un blat si insiropam. Intindem crema si acoperim cu celalalt blat insiropat.

Dam la rece pana se intareste crema.

Portionam prajitura rece si punem glazura pe fiecare prajitura. Dam la rece pana se intareste glazura iar apoi ornam cu moate de frisca.

Sursa  Multumesc Miha.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Amandina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas - Deliciu aromat pentru ocazii speciale

de Rocsi 9

pe 28.12 la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine - Desert aromat si fraged

de RODIMUR 8

pe 28.12 la 17:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chocolate lava