nadea68

1

Bucataras
incepator

Com Carcaliu judetul Tulcea

Bucataras din 06.02.2013

RETETE202
PRIETENI206
Retete / Dulciuri

Coltunasi cu mere

In Dulciuri la 21 Feb 2014

Scoatem foietajul din frigider si-l tinem la temperatura camerei. Intre timp marul, il spalam,il taiem in doua,scoatem cotorul si taiem ambele jumatati in felii potrivite.Dam merele cu zeama de lamaie si un praf de scortisoara. Intindem aluatul de foietaj si decupam forme rotunde.Mie mi-au...

Salam de biscuiţi, reţetă cu cacao si ciocolata alba

In Dulciuri la 15 Feb 2014

Salam de biscuiţi, reţetă cu cacao si ciocolata alba Incepem cu biscuitii, aici se ofera baiatul meu sa-i sfarame :) Deci biscuiti se sfarama si se pun intr-un castron incapator. Adauga nucile taiate bucatele mici. Adaugam si untul taiat cubulete. Amestecam si 1/3 din biscuiti punem in alt...

Semifreddo cu mascarpone si ciocolata - 1 an alaturi de bucatarasi!

In Dulciuri la 8 Feb 2014

Separam galbenusurile de albusuri. Batem galbenusurile cu 80 g zahar pana se topeste zaharul.Adaugam vanilia. Adaugam mascarpone pe care l-am tinut la temperatura camerei.Amestecam. Batem albusurile spuma la care am adaugat un praf de sare. Incorporam albusurile la mascarpone si...

Pshovnik - budinca de orez

In Dulciuri la 16 Ian 2014

Mai intai punem la fiert orezul.O cana de orez cu 2 cani de apa.Cand apa a scazut, scurgem orezul si-l punem sa fiarba incontinuare in lapte.Adaugam  pastele si un pic de sare .Lasam pe foc pana da in clocot,si lasam la fiert cateva minute (10) Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.Dupa...

Cozonac Trandafir

In Dulciuri la 12 Ian 2014

Intr-un bol diluam drojdia cu o lingura zahar si putin lapte. Intr-un castron punem faina si untul pe care l-am tinut la temperatura camerei. Adaugam drojdia, ouale batute cu zaharul, vanilia, un pic de sare si laptele. Amestecam bine, framantam un pic si lasam la crescut intr-un loc cald cam 30...

Tort "Braduti de ciocolata"

In Torturi la 5 Ian 2014

Intr-un castron punem zaharul,vanilia,ouale,si un pic de sare.Le batem la mana(nu electric) pana obtinem o crema spumoasa. Faina cernita o amestecam cu cacao si adaugam la oua.Adaugam si untul topit. Amestecam. Pregatim o forma de tort cu peretii detasabili.Taiem o bucata de hartie de...

Tort de portocale si ciocolata

In Torturi la 3 Ian 2014

Separam galbenusurile de albusuri.Batem bine galbenusurile cu zaharul.Adaugam coaja de portocale si zeama lor.amestecam faina cu cacao si praful de copt. Adaugam la galbenusuri impreuna cu untul topit si ciocolata. Amestecam si la urma adaugam albusurile batute spuma.Amestecam de jos in sus...

Prajiturici cu migdale si nuca de cocos

In Prajituri la 27 Dec 2013

Macinam 200 g de ciocolata. Untul moale il amestecam cu zaharul si ciocolata.Batem cu batatorul pana devine spuma. Adaugam ouale una cate unul pe rand. Adaugam si faina amestecata cu scortisoara,esenta de rom si migdalele macinate.Amestecam totul bine. Luam o tava 30cmx25 cm,punem...

Tiramisu cu biscuti cu miere si fructe de padure

In Prajituri la 25 Dec 2013

Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile spuma. Batem bine si frisca.Punem la frigider pentru 10 minute frisca si albusurile. Galbenusurile le frecam cu zaharul.adaugam mascarpone.Amestecam bine dupa care adaugam frisca si la urma albusurile spuma.Amestecam de jos in sus incet...

Biscuiti pentru cei dragi

In Dulciuri la 23 Dec 2013

Faina o amestecam cu amidonul si praful de copt,intr-un castron incapator. Adaugam ouale,galbenusurile,untul tinut la temperatura camerei,zaharul pudra si laptele.Framantam pana obtinem un aluat elastic si moale. Facem o mingiuta,acoperim cu foaie de alimente(nailon) si punem in frigider...

Biscuiti pentru Mos Craciun

In Dulciuri la 20 Dec 2013

Foaia de tarta o tinem la temperatura camerei,dupa care o intindem. Cu ajutorul formelor pentru biscuiti decupam ce dorim. Eu am ales stelute si braduleti. Dupa ce le-am decupat le bagam la cuptor pentru 15 minute,pe o tava de cuptor acoperita cu hartie. Intr-un bol mic punem zaharul pudra si...

Trandafiri cu mere

In Dulciuri la 14 Dec 2013

Foietajul il scoatem din frigider si-l lasam la temperatura camerei. Merele le spalam,le taiem in doua,scoatem miezul si fiecare jumatate o taiem in felii cat mai subtiri. Intr-o tigaie mica punem apa,zaharul,zeama de lamaie si scortisoara. Adaugam merele si lasam pe foc pana se...

Tortulete ciocolatoase - reteta nr.100

In Torturi la 30 Noi 2013

Incepem cu ciocolata pe care o topim impreuna cu untul la bagnomaria. Intr-un castron batem ouale si galbenusul cu zaharul. Cand devin o crema adaugam ciocolata si amestecam.Ciocolata o lasam un pic sa se raciasca. Adaugam si faina cu vanilia. Amestecam bine.Rezulta o crema ciocolatoasa....

Placinta cu mere la tigaie-de post

In Dulciuri la 25 Noi 2013

Apa o punem intr-un castron,adaugam uleiul,otetul,sarea. Punem si faina,n-am pus cantitatea,  asa la ochi,aluatul trebuie sa fie elastic. Amestecam bine si imparti aluatul in doua. Fiecare bucata o intindem cat mai subtire posibil. Merele si gutuia se spala si se dau prin...

Clatite cu miere si migdale -de post

In Dulciuri la 19 Noi 2013

Intr-un castron punem apa,uleiul,un pic de sare,zaharul vanilat.Amestecam un pic si punem faina.N-am pus cantitatea ca depinde de cat lichid v-a iesit,in functie de ce cana folositi :).Oricum trebue sa iasa asa ca la clatite,mai curgator... Cu un polonic luam putin si punem in tigaie.Se coc pe...

Tort cu crema de lamaie

In Torturi la 17 Noi 2013

 Blatul Galbenusurle se separa de albusuri. Batem galbenusurile cu zaharul pana se topeste zaharul.Adaugam apa si coaja de lamaie si amestecam. Faina o amestecam cu praful de copt.Adaugam la crema de galbenusuri. Albusurile batem spuma cu un pic de sare . Incorporam...

Rotite cu ricotta si stafide

In Dulciuri la 15 Noi 2013

Foietajul il scoatem din frigder si-l tinem la temperatura camerei. Intr-un bol punem ricotta,un galbenus si un ou.Amestecam bine.Adaugam zaharul vanilat. Intindem foietajul si distribuim crema obtinuta deasupra.Punem si zaharul (2 linguri)uniform.Si deasupra adaugam stafidele pe care mai...

Portofele cu pere si ciocolata

In Dulciuri la 11 Noi 2013

Incepem cu perele:le spalam si le taiem bucatele mici.Intr-o tigaie punem zaharul si adaugam perele.Punem pe foc cam 10 minute pana perele se inmoaie si lasa sirop. Intindem foietajul si-l impartim in 6 parti. Ciocolata o taiem bucatele. Pe fiecare patratel de foietaj punem o lingura de...

Prajitura cu frisca

In Prajituri la 8 Noi 2013

Eu am inceput cu crema.Frisca lichida se pune pe foc impreuna cu ciocolata si se incalzeste pana se topeste ciocolata.amestecam incontinu. Cand se raceste o punem la rece in frigider. Blatul.Separam albusurile de galbenusuri.Batem galbenusurile cu zaharul pana se topeste zaharul si obtinem...

Tarta cu crema de branza si mascarpone

In Dulciuri la 3 Noi 2013

Foaia de tarta o scoatem di frigider ,o lasam la temperatura camerei 10-15 minute. Dupa acest timp intindem foaia in tava pentru tarta. Crema de branza o amestecam cu oua, mascarpone si zahar. Pe foaia de tarta punem 3 linguri de dulceata si intindem pe toata suprafata. Deasupra punem...

Dulce de Halloween

In Dulciuri la 31 Oct 2013

Avand putin timp la dispozitie am folosit preparat pentru tort deja gata facut :) Deci ,se iau forme mici de hartie pentru briose....se pune o lingura de preparat pentru tort,se pune si o mica cantitate de dulceata,dupa care se pune inca o lingura de preparat pt tort. Nu trebuie sa umplem...

Placinta cu dovleac

In Dulciuri la 29 Oct 2013

Incepem cu dovleacul.N-am pus cantitate la dovleac,depinde de cat vreti sa puneti.Eu am folosit 3 felii mari. Dovleacul se taie felii ,se curata de coaja si se da prin razatoare. Facem aluatul:intr-un castron punem apa,sarea,uleiul si otet. Adaugam faina.Aluatul trebuie sa rezulte mai...

Faguri

In Dulciuri la 27 Oct 2013

Fagurile sunt forte simplu de preparat. Ouale se bat cu zaharul.Se adauga uleiul,laptele si se amesteca bine. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la oua.se adauga si zahar vanilat sau  esenza. Aluatul nu trebuie sa fie prea lichid,trebuie sa fi mai consistent. Se ia...

Rulada cu crema de fistic si ciocolata

In Dulciuri la 20 Oct 2013

Ouale se bat cu zaharul,uleiul.Faina se amesteca cu praful de copt si cacao. Se adauga peste  oua. Se amesteca bine. Luam o tava mare de cuptor,punem hartie pentru copt si peste,rasturnam compozitia. O intindem bine uniform si o dam la cuptor la 220° pentru 10 minute. Dupa...

Tiramisu reteta (2)

In Prajituri la 13 Oct 2013

Tiramisu reţetă originală Separam galbensurile de albusuri. Galbenusurile le batem cu zaharul si lichiorul la baine-marie, pana se dizolva zaharul. Frisca se bate cu mascarpone spuma. Crema de galbenusuri racite se adauga la mascapone. Amestecam incet pana se omogenizeaza. Facem...

Vareniki

In Dulciuri la 6 Oct 2013

Pregatim aluatul.Intr-un bol punem oul si sare,frecam un pic.Adaugam uleiul si apa. Punem faina cat cuprinde..N-am pus cantitatea pentu ca depinde de cata apa se pune. Aluatul trebuie sa rezulte nici moale si nici prea tare :)... Lasam deopate acoperit 1/2 ora. Intre-timp facem...

Tort de ciocolata si frisca

In Torturi la 29 Sep 2013

Blatul Separam albusuri de galbenusuri.Galbenusurile le frecam cu zaharul.Adaugam apa si uleiul.Faina o amestecam cu cacao si praf de copt. Adaugam la galbenusuri si amestecam pana se incorporeaza bine.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam la galbenusuri si amestecam de...

Pancakes

In Dulciuri la 26 Sep 2013

Separam albusurile de galbenusuri.galbenusurile se bat cu zaharul. Adaugam untul topit si cana de lapte. Adaugam si esenta. Faina o amestecam cu praful de copt si adaugam la galbenusuri.Amestecam repede sa nu se faca cocoloase. Albusurile se bat spuma cu praf de sare.se adauga la...

Tort de ciocolata cu pere

In Torturi la 22 Sep 2013

Albusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se bat bine cu zaharul. Amestecam faina,praful de copt si cacao. Ciocolata cu untul se topeste.Eu am folosit microundele. Se adauga ciocolata topita la galbenusuri. Adaugam si faina amestecata cu celelalte prafuri. Intre timp spalam perele le...

Strudel cu mere

In Dulciuri la 20 Sep 2013

Se intinde  foaia foietaj. Merele se spala si se dau pa razatoare.Eu le folosesc cu coaja cu tot. Stafidele se pun la inmuiat in lapte sau apa calduta cu un pic se esenza rom. Cei 2 biscuiti se farama marunt si se pun deasupra la foietaj. Se adauga merele razuite si stoarse un...

Afisate 31 - 60 din 75 retete    

Postari recente

publicat la 17.04.2017

Aperitiv torta Pasqualina

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Sunteţi sportiv şi o să alergaţi puţin în dimineaţa asta. Sper să scoateţi un timp bun, pentru că domnul cu bâta vine puternic din spate.

 
 
 
Retete preferate
Gogosi pufoase

Voturi:46

Cuburi cu vanilie

Voturi:33

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 31

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata - Desert aromat si pufos

de oanapl 7

pe 17.11 la 21:53

Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

de Caty 3

pe 17.11 la 17:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]