Si cum azi am doi sarbatoriti in familie:unul e tatal meu si altul e baiatul meu va servesc cu prajiturele
Blat
Crema
Ornat
Eu am inceput cu crema.Frisca lichida se pune pe foc impreuna cu ciocolata si se incalzeste pana se topeste ciocolata.amestecam incontinu.
Cand se raceste o punem la rece in frigider.
Blatul.Separam albusurile de galbenusuri.Batem galbenusurile cu zaharul pana se topeste zaharul si obtinem o crema.
Adaugam uleiul.
Faina o amestecam cu cacao si praful de copt.
Adaugam faina la galbenusuri.Adaugam si esenta de rom.
albusurile le batem spuma cu un praf de sare.adaugam la galbenusuri amestecand cu o paleta da jos in sus.
Luam o tava 24/22 in care punem hartie pentru cuptor si turnam compozitia de blat.
Dam la cuptor 30-40 minute la 200°sau pana cand facand testul scobitorii blatul e copt.
Dupa ce scoatem blatul ,il lasam la racit.Facem crema,scoatem frisca cu ciocolata din frigider si o batem cu mixerul pana obtinem o crema pufoasa.
Insiropam blatul cu 200ml apa fiarta si esenta de rom.
Deasupra punem crema si peste crema frisca pe care o obtinem di frisca lichida si zahar pudra batuta cu mixerul.
Eu am portionat-o si am incheiat ornatul cu ciocolata pe care am topit-o cu unt.