Am pornit sa fac un tort de portocale,fiind sezonul lor,dar cum ascult si parerea fiului meu caruia ii plac mult dulciurile cu ciocolata,am transformat tortul...a iesit minunat :)
Separam galbenusurile de albusuri.Batem bine galbenusurile cu zaharul.Adaugam coaja de portocale si zeama lor.amestecam faina cu cacao si praful de copt.
Adaugam la galbenusuri impreuna cu untul topit si ciocolata.
Amestecam si la urma adaugam albusurile batute spuma.Amestecam de jos in sus pana devine omogen.
Ungem tava de tort si punem faina.Invartim tava sa se prinda bine faina.
Turnam compozizia si punem la cuptor la 170° cam 30minute.Facem proba scobitoarei.Trebuie sa iasa uscata.
Pentru ornat am folosit glazura de zahar pudra cu zeama de lamaie si o lingura apa fierbinte.Se amesteca si se varsa peste tort.
La servit am adaugat coaja de portocala deasupra.Coaja de portocala am taiat-o felii fara partea alba,am pus la fiert,am schimbat apa de 3 ori si la a patra oara am adaugat zahar.Am lasat la fiert pana coaja de portocala s-a caramelizat un pic.
Am folosit tava de tort cu mijlocul gol (tip pentru guguluf)
1
Tortul se poate taia i doua si il umplem cu crema