...imi place sa refac retetele pe care mi le facea bunica si mama asa cum le-am mancat in copilarie ,,originale''... reteta e ruseasca,un fel de budinca de orez :)
Mai intai punem la fiert orezul.O cana de orez cu 2 cani de apa.Cand apa a scazut, scurgem orezul si-l punem sa fiarba incontinuare in lapte.Adaugam pastele si un pic de sare .Lasam pe foc pana da in clocot,si lasam la fiert cateva minute (10)
Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.Dupa ce s-a racit ,adaugam ouale,vanilia si zaharul.Compozitia nu trebuie sa fie prea densa,daca e nevoie mai adaugam putin lapte.
Pregatm o tava, a mea a avut 30 cm x 26 cm.
Punem ulei in tava si varsam orezul cu laptele.
Punem la cuptor la 180° pentru 30-40 minute,pana cand se rumeneste deasupra frumos.
Cand e gata,scoatem di cuptor,lasam sa se raceasca,taiem bucatele si dam deasupra cu zahar pudra.
1
la zahar va orientati voi,daca va place mai dulce mai adaugati sau viceversa,diminuiti.