Semifreddo cu mascarpone si ciocolata - 1 an alaturi de bucatarasi!

de nadea68 in Dulciuri, 8 Feb 2014 | 18052 vizualizari

 

Zilele astea s-a implinit un an de cand am intrat sa fac parte din marea familie a bucatarasilor....v-am cunoscut numai virtual dar e ca si cum va cunosc de o viata...sper sa va pot cunoaste si in realitate

 

INGREDIENTE

  • 250 g mascarpone
  • 2 oua
  • 80 g zahar +zahar pentru cafea
  • 3 cesti mari de cafea
  • 30 g ciocolata fondant razuita
  • 30 g cacao
  • 400 g biscuiti
  • vanilie
  • ciocolata topita
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Semifreddo cu mascarpone si ciocolata - 1 an alaturi de bucatarasi!:

Separam galbenusurile de albusuri.

Batem galbenusurile cu 80 g zahar pana se topeste zaharul.Adaugam vanilia.

Adaugam mascarpone pe care l-am tinut la temperatura camerei.Amestecam.

Batem albusurile spuma la care am adaugat un praf de sare.

Incorporam albusurile la mascarpone si amestecam.

Impartim crema obtinuta in doua castronele.Intr-una adaugam ciocolata rasa sau bucatele iar in alta cacao.Asa incat sa obtinem doua creme una alba si una cu cacao.

Luam o tava de cozonac(a mea avea dimensiuni 18x30)si o acoperim cu hartie de copt.

Facem cafeaua si o indulcim dupa gust.

Punem cafeaua intr-un bol si inmuiem biscuiti rand pe rand.Asezam biscuiti pe pereti si pe fundul tavi.

Varsam crema cu cacao peste biscuiti.Asezam alt rand de biscuiti inmuiati peste crema dupa care varsam si crema alba.Acoperim totul cu restul de biscuiti.

Punem tava la congelator cateva ore ,eu am lasat peste noapte.

La servit se taie bucati si se orneaza cu ciocolata calda sau cacao.

 

TIPS-URI

1

in reteta originala se folosesc piscoturi

2

se poate adauga rom sau alte lichioruri dupa preferinta.

3

cand se scoate din congelator ,daca nu se desprinde de pe tava,se pune tava deasupra focului 1-2 secunde

Daca ti-a placut reteta noastra "Semifreddo cu mascarpone si ciocolata - 1 an alaturi de bucatarasi!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (58)

nadea68 1

10.02.2014, 18:28

Multumesc din inima

nilgun 1

22.02.2014, 15:35

ffff bun

nadea68 1

22.02.2014, 19:00

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Inghetata italiana semifreddo